Crkva sveća sveće
Masanori Jošida
Crkva sveća sveće

Masanori Jošida

Crkva, Foto: Masanori Jošida

Penzionisani biskup Katoličke crkve u Hrvatskoj i član Biskupske konferencije, Jurij Jezerinac, osvrnuo se na seksualna zlostavljanja dece i pobačaj.

Jezivom izjavom da se od abortirane dece prave parfemi, penzionisani biskup Katoličke crkve u Hrvatskoj i član Biskupske konferencije, Jurij Jezerinac, zgrozio je javnost, a reagovale su i stranke osudama i ocenama da takav njegov istup sramota.

Pročitajte još:

Jezerinac se, naime, u svom govoru povodom 25. godišnjice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije ''Sveti Valentin'' osvrnuo na seksualna zlostavljanja dece i pobačaj, preneli su hrvatski mediji.

- Danas svakodnevno ubijaju decu po bolnicama pozivajući se na ženino pravo, kao da dete nema ta ista prava. I znate što se radi od mesa te dece? Ako niste znali, najskuplji parfemi - naveo je Jezerinac.

Preporučujemo još:

Sveštenik

Profimedia

Sveštenik, Foto: Profimedia

Osuda je stigla i od opozicionog SDP-a.

"Osim što ne govori istinu, uznemirava javnost i napada temeljno pravo žene da odlučuje o svom telu, šokantno je da u jeku afera s pedofilijom u Crkvi čiji su istaknuti članovi godinama vršili najogavnije stvari nad decom i mladima, bivši vojni ordinarij relativizuje te zločine", napisali su na tviteru.

Reagovala je i stranka GLAS, a njena predsednica Anka Mrak-Taritaš smatra da se radi o sramotnom istupu biskupa.

"Od optužbi za pedofiliju, biskup Jezerinac je odlučio da Crkvu i kler brani degutantnim napadom na žene, njihovo reproduktivno zdravlje i pravo na izbor. Sramotna", navela je Tartašova na fejsbuk profilu.