Obelodanjeno kog Srbina je posetio Zdravko Krivokapić i zašto to krije

Istina isplivala na videlo

Vladimir Đukanović Đuka, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Na društvenim mrežama se pojavio snimak Zdravka Krivokapića na kom se vidi da je bio u kući Milete Pavićevića na Draču kada je dočekan srpski nacionalista i osuđeni terorista Nikola Kavaja, a sve je ro prokomentarisao Vladimir Đukanović, član Predsedništva SNS.

"Zašto se ograđujete od posete kući poznatom srpskom čiči u Podgorici, Mileti Pavićeviću? Čovek čitav život trpi represiju antisrpskih vlasti u Crnoj Gori, ali istrajava i ne prodaje veru za večeru. Bitno je da na sarajevskoj televiziji pljunete po Srbiji?", napisao je Vladimir Đukanović, član Predsedništva SNS.

Nosilac izborne liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić potvrdio je za Pobjedu da je snimak, na kojem se vidi da je bio u kući Milete Pavićevića na Draču kada je dočekan srpski nacionalista i osuđeni terorista Nikola Kavaja, autentičan, ali da je on tamo bio slučajno.

"Kad sam ušao unutra, video sam simbole koji su bili tu, ja niti pripadam četničkom, niti partizanskom pokretu. Ne mogu da shvatim bilo kakve poruke toga tipa koje se imputiraju meni ovih dana. Mislim da je to bilo 1996. godine, ne mogu da se setim datuma. Za mene je to bio nevažan događaj u životu", rekao je Krivokapić.

Kazao je da zna ko je bio Kavaja, ali da ne prihvata nijedan oblik terorizma.

"Znam da je Kavaja bio američki građanin, simbol nekog borca protiv komunizma, ali nijedan terorizam ne prihvatam. Svaki mi je stran, nemam pištolj, ni pušku i ne volim oružje. Da li sam negde nekada bio, apsolutno je tačno da jesam, a zašto se sada to protežira, to je samo da bi mi ugled sveli na meru koja treba da odgovori nekim političkim stavovima. Sve drugo su priče koje nemaju osnova. Ako nosim bradu, ne znači da sam četnik. Ne znam kako me neko može poistovetiti sa tim, mi živimo u 2020. godini, o čemu mi razgovaramo, ko se bavi tim danas? Ako nekome nešto znači, neka kaže gde sam bio četnik, kada sam četovao, sa kim. To je jedina kuća u koju sam ušao i rekao da nikad više u nju neću kročiti", rekao je Krivokapić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi