Crnogorska policija
Foto: shutterstock
Crnogorska policija

Foto: shutterstock

Crnogorska policija , Foto: Foto: shutterstock

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv slikarke iz Bara Danijele Kisić Petrović i dostavilo akt podgoričkom Višem sudu na razmatranje. Osumnjičena je da je organizatorka kriminalne grupe i da je naručila likvidacije tri osobe iz Bara!

Pročitajte još:

Kako saznaju crnogorske Vijesti, u optužnici protiv slikarke Danijele Kisić Petrović njen sin Kristofer označen je kao jedan od članova krimi organizacije.

Kisić Petrović se nalazi u pritvoru od početka novembra prošle godine, kada je uhapšena zbog sumnje da je organizovala kriminalnu grupu i da je naručila tri likvidacije osoba iz Bara.

Prema tvrdnjama iz tužilaštva, za ta ubistva ona je nudila više desetina hiljada evra! Na njenoj "listi za odstrel" bili su advokat Rifat Feratović i još dve osobe iz Bara, koje su svedočili u postupku koji je osumnjičena vodila vezano za imovinu. 

 Taj slučaj označen je tajnim, ali se u rešenju Apelacionog suda kojim se produža pritvor osumnjičenoj, pominju detalji iz optužnice.

- Iz iskaza svedoka F. R. koji je svedočio pred tužilaštvom 2. marta 2018. godine, dakle nakon pokretanja istrage protiv okrivljenog P. K., a koji svedok je u svom svedočkom iskazu istakao da mu je D. I. saopštio da okrivljena traži nekog iz B. da ga ubije i nudi 30.000 evra za to, te da ubije i jednu porodicu Đ. iz T., za čije ubistvo traži nekog iz Srbije i nudi od 10.000 do 15.000 evra, da mu je D. I. tom prilikom predao fotografije i adrese tih lica, a predao mu je i štampane lažne izjave za D. I., R. Z., Đ. E. i L. S., koje im je okrivljena pripremila za svedočenje u predmetu P. br. 846/16 pred Osnovnim sudom u Cetinju i obećala novčani poklon od 500 evra nakon takvog lažnog svedočenja - piše u optužnici protiv slikarke.

 U optužnici se navodi i da su ove tvrdnje svedoka istražiteljima potvrdili i saslušani svedoci.

Slikarka je oktobra prošle godine potpisala sporazum o priznanju krivice, nakon čega joj je zbog arsenala oružja pronađenog u njenoj kući dosuđeno šest meseci kućnog pritvora i novčana kazna od 50.000 evra, koju je trebalo da uplati u humanitarne svrhe.

 Mesec dana kasnije opet je uhapšena.