ZDRAVKOVIĆEV UDAR NA SRBE! Novi premijer spremio prvi potez, gasi poslove od 400 miliona evra na severu!

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić u ekspozeu jasno navodi da program ekonomskog državljanstva, koji je stupio na snagu početkom prošle godine, neće ostati na snazi, prenose crnogorski mediji.

Zdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen youtube

Govoreći o razvoju ekonomije u ekspozeu, Krivokapić je naveo da će pažljivo kreirati listu deficitarnih zanimanja i krenuti u prekvalifikacije i školovanje kadrova prema realnim potrebama i projekcijama razvoja tržišta rada.

"Želimo da i postojeći program ekonomskog državljanstva promenimo u program državljanstva za visokokvalifikovani kadar", kaže Krivokapić.

Ukupan broj glasova: 38

  • Da: 58% (22)
  • Ne: 42% (16)

Dnevne novine prenose da bi eventualnim ukidanjem ovog projekta investitori mogli odustatiti od investicija, koje u najvećoj meri doprinose razvoju severa Crne Gore i obogaćivanju turističke ponude.

Time bi, dodaju, država mogla da ostane bez skoro 400 miliona evra.

Upravo toliko novca bi trebalo da bude uloženo u 14 projekata širom države, koji su bili kandidati za dobijanje ekonomskog državljanstva.

Skijanje, Foto: Privatna arhiva

Vlada premijera Duška Markovića je za nepune dve godine na Listu razvojnih projekata koji konkurišu za dobijanje ekonomskog državljanstva Crne Gore uvrstila 14 projekata.

Reč je o gradnji turističkih kompleksa i hotela visoke kategorije.

Najviše projekata je na severu i to u Kolašinu sedam, Žabljaku tri i jedan u Mojkovicu.

Po jedan projekat je planiran u Budvi, Tivtu i Čanju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi