Draško Stanivuković
printskrin
Draško Stanivuković

printskrin

Draško Stanivuković, Foto: printskrin

"Otići ću i Srebrenicu, nije nikakv problem, dakle ne vidim tu problem", rekao je Draško Stanivuković, novopečeni gradonačelnik Banjaluke.

Imaće Stanivuković i goste u Banjaluci. Prvi mu se najavio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. Kasumović je rekao da će njegova prva službena poseta biti Banjaluci. Doći će, kaže, ne samo u posetu, nego i da mlađem kolegi Stanivukoviću da pokoji savet. I to o tome kako da porazi protivnike.

"Prva moja poseta će biti Banjaluci i Drašku Stanivukoviću koji ima nekoliko odbornika, ali, ja ću mu pojasniti kako može da ih porazi. U Zenici je SDA imala većinu i sada je ponižena u gradu. Otići ću rado kod njega i razgovarati, podeliti svoja iskustva i savete kao iskusniji političar", istakao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Ne samo Kasumovića, nego i druge gradonačelnike iz Federacije, Stanivuković vidi kao partnere. Rado će kaže u Sarajevo u zvaničnu posetu a već je i sarajevske načelnike pozvao u Banjaluku. Ne beži kako kaže ni od bratimljenja Sarajeva i Banjaluke, baš kao što se nedavno desilo sa Beogradom.

Da od toga nema ništa poruka je iz Republike Srpske. Njegova prva destinacija trebalo bi da bude Beograd.

"Draško Stanivuković kao novi gradonačelnik Banjaluke ne bi trebao da govori kako će prvo da ode u Srebrenicu ili da poseti sarajevke opštine ili grad Sarajevo. On bi trebao da ode u našu predstonicu Beograd sa kojim je Banjaluka grad pobratim od prije mjesec dana i Beograd je taj gdje mi svi treba da okupljamo. Ako će da ide u Sarajevo onda to znači da on želi da gradi budućnost sa Bošnjacima što svakako nije dobro ni za Banjaluku ni Republiku Srpsku", naglasio je Marko Šukalo, savetnik predsednika SNSD-a Milorada Dodika.

Nije samo Stanivuković govorio o budućim potezima, pokušao je da se opere i od nekih poteza iz prošlosti. Fotografiju na kojoj drži četničku zastavu, a na kojoj mu je zamerila uglavnom samo sarajevska čaršija, objasnio je kao slučajnost. Za taj potez danas kaže "jedna lasta ne čini proleće". Sliku je pokušao da opravda ali svoj plan o parku mira u Banjaluci sa tri vojnika nije ni pokušao da objasni. Kaže možda je mislio na pakistanskog i iranskog vojnika, ali ni ovaj put nije demantovao da bi to mogli da budu vojnci HVO-a, i tzv Armije BiH.

Pročitajte još:

Komentari (6)

vesko

19.11.2020 21:16

Dal nije on izdajica SRPSKOG naroda

Perica

20.11.2020 00:03

Ima on problem sa mozgom. Nije mi samo jasno kako ovaj naš narod izglasa ovu budalu za gradonačelnika Banjaluke.

Ја

20.11.2020 01:50

То је онај момак који излуди Додика па почне да шамара микрофоне, тад га је бацио у прединфарктно стање, оно је хит био ударао је микрофоне као дактилографкиња 1980 када мења ред на олимпији! Једино он успе Додика да изнервира до те мере да пије терапију и ракију заједно, и успут урла на возача и сараднике а прст у увету ко Шојић!

Саша

20.11.2020 03:56

Ово нимало није добар знак.

Sparta

20.11.2020 21:08

Draško Stanivuković je drugi ŽELJKO KOMŠIĆ !!! Ovaj dečko ce napraviti veliku nestabilnost i propast za Srpski narod i Republiku Srpsku !!! Da mu Sarajevo bude preče od Srbije i Beograda, to samo govori ko je zapravo ON i njegova partija - PDP !! Nismo se mi Srbi borili za R. Srpsku da bi ovakav decko pljunuo na sve to ??!!! Nama Srbima treba stabilnost i MIR !!!!

Republika Srpska Banjaluka

25.11.2020 10:59

@Sparta - Draško je veliki Srbin i za Razliku od mnogih političara bogat bio i pre ulaska u politiku!Loš pokušaj da ga oblatite,propalo!Draško je voditelju rekao da će otići kada on bude mislio da treba otići u Srebrenicu!Draško je rekao da u Srebrenici nije bilo genocida i da ne priznaje presude Haškog tribunala koje su izrečene za Ratka Mladića i Radovana Karadzića!Čemu ove dezinformacije????