SLOBODANKA JE PROGLAŠENA KRIVOM Novčana kazna vlasnici pasa koji su napravili "pokolj"

Bojanić je proglašena krivom za izazivanje opšte opasnosti, odnosno nepropisnog držanja srednjeazijskih ovčara, takozvanih "azijata"

 

pas laje
Foto: Foto: Shutterstock

Osnovni sud u Banjaluci osudio je Slobodanku Bojanić (53) iz tog grada na kaznu od 6.000 evra zbog svojih pasa koji su u avgustu 2017. godine izujedali petoro njenih komšija, među kojima i Mlađena Radaković (59) koji je preminuo usled zastoja srca uzrokovanog stresom tokom borbe sa psima.

Bojanić je oglašena krivom za izazivanje opšte opasnosti, odnosno nepropisnog držanja srednjeazijskih ovčara, takozvanih "azijata". Kako saznajemo, odbrana je na tu presudu uložila žalbu Okružnom sudu u Banjaluci, po kojoj još nije odlučeno.

Dva opasna psa

Krvava drama se odigrala 5. avgusta 2017. godine. Psi su prvo izgrizli Zoru Mišić (58) i njenog supruga Momira (59), a potom Mlađena Radakovića, njegovog sina Stefana (22) i suprugu Maricu (57).

U optužnici se navodilo da je Bojanićeva u boksovima držala dva opasna psa "azijata", koji nisu bili vakcinisani protiv besnila. U jednom trenutku pse je pustila iz boksa, bez zaštitne korpe na njušci, i oni su preskočili ogradu visoku 1,2 metra i izašli na ulicu.

- Bez povoda psi su napali Zoru Mišić kojoj su prišli sa prednje strane, gde ju je jedan pas ugrizao u predelu leve lopatice, a drugi za isto mesto nanevši joj lake povrede. U pomoć joj je pritekao muž Momir koga su psi ugrizli za desnu šaku i podlakticu, a potom za nadlakticu leve ruke pokidavši mu mišić - navodi se u optužnici.

Stresan događaj

Psi su nakon toga krenuli dalje ulicom gde su napali Maricu i Stefana Radakovića. Nju su ugrizli za levu natkolenicu i levi kuk, a njenog sina za levu natkolenicu i zadnju lošu. U šoku njih dvoje su počeli da dozivaju pomoć pa je iz kuće izašao Maričin suprug Mlađen s nameremo da ih odbrani od pasa.

- Oba psa napala su ga i grizla u predelu vrata, levog ramena, desne podlaktice, grudnog koša i desnog stopala. Usled velikog fizičkog naprezanja tokom borbe sa životinjama i usled ekstremnog psihofizičkog stresnog događaja kod Mlađena je došlo do naglog zatajivanja rada srca, od kojeg je hronično oboleo, što je dovelo do njegove smrti - navodilo se u optužnici.

Povezane vesti

 • Korisnik: Snežana
  25/10/2020 - 01:39
  Mala je to kazna
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi