Hrvatsska policija
Tanjug/ Dario Grizelj
Hrvatsska policija

Tanjug/ Dario Grizelj

Hrvatsska policija, Foto: Tanjug/ Dario Grizelj

"Policijski službenici Policijske stanice Krk utvrdili su da je na javnom okupljanju 'Maškare 2019 Vrbnik' došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovao veći broj osoba, među kojima je bio i policijski službenik Policijske stanice Krk, koji u to vreme nije bio na dužnosti. Tada je lakše povređen 28-godišnji hrvatski državljanin i 28-godišnji policijski službenik, kojima je pružena lekarska pomoć u domu zdravlja Krk.

Pročitajte još:

Protiv šest osoba koje su narušavale javni red i mir, a među kojima je i policijski službenik, biće podnete prekršajne prijave, a utvrdiće se i disciplinska odgovornost policajca", saopšteno je iz policije.

U međuvremenu se javio jedan od meštana koji je za Novi list opisao kako su se ponašali policajci u civilu od kojih je jedan na kraju razbio čašu o glavu meštaninu i potvrdio ono što je ranije ispričao čitalac Indexa.

Preporučujemo i ovo:

Čitalac D.G. je naglasio da na ovim maškarama sve dosada nije zabeležen ni jedan incident, a sad zbog istrage incidenta koji je, tvrdi, izazvala policija, mladi Vrbnika ne mogu da organizuju završnicu maškara u Vrbniku.

"U petak 22.02.2019. u Vrbniku su se održavale maškare i vladalo je dobro raspoloženje, dok nisu stigle četiri nepoznate osobe. Došle su prvo do osobe koja naplaćuje ulaz i rekle da su policijski službenici iako su bili van službe u tom trenutku. Osoba na ulazu ih je pustila bez dalje rasprave, iako su svi koji su došli na zabavu uredno platili ulaz", započeo je priču čitalac i dodaje da je ubrzo počelo divljanje policajaca.

"Posle nekoliko pića za šankom za kojim su pili pokazivali su značke iako su bili van dužnosti i tim istim značkama mamili mlade devojke za seksualne usluge jer eto oni imaju značke službenika hrvatske policije. Tada je jedan policijski službenik, ničim izazvan, razbio čašu u glavu osobi koja stoji za šankom i ispija svoje piće i uživa u zabavi.

Hrvatska policija

Profimedia

Hrvatska policija, Foto: Profimedia

Tada su pokušali da odvoje policajace od ostalih gostiju koji su pritrčali u pomoć nedužno mladiću. Međutim policajci tu ne staju već jedan od njih udara šakom u oko prijatelja nedužnog mladića koji mu uskače u pomoć", ispričao je.

Tvrdi da su policajci nastavili s provokacijama i kad su uspeli da oih izbace sa maškarne zabave. Međutim oni su i dalje nastavili da divljaju i viču: 'Vrbnički Srbi, doći ćemo i zapalićemo vam grad!' Epilog ovog obračuna je sedam šavova na glavi nedužnog mladića i oteklo oko njegovog prijatelja koji je hteo da pomogne drugu.

Na prethodnih šest zabava nije zabeležen nikakav incident sve dok dok nisu stigli dotični "plavi dečki" da pokažu ko nosi značku i oružje",priča šokirani stanovnik Vrbnika. Dodao je da je policija nastavila da ih maltretira i narednih dana i kako tvrdi, u subotu i nedelju su im pisali opomene i kazne za sitne saobraćajne prekršaje.