Edi Rama
Printscreen
Edi Rama

Printscreen

Edi Rama, Foto: Printscreen

Kako prenosi albanska agencija ATA, ona je od tužilaca zaduženih za te predmete zatražila da ih zavše što pre, bez gubljenja vremena, kao i da se istraži curenje poverljivih podataka u vezi s tim istraga.

Poplava, Sarajevo

Youtube Printscreen

Generalna tužiteljka je takođe izrazila ogorčenje činjenicom da pojedini tužioci "zagađuju" javno mnjenje informacijama koje nisu detaljno istražene i nisu potvrđene.

"Bild" je objavio da poseduje audio snimke telefonskih razgovora koji dokazuju da je pre parlamentarnih izbora 2017. jedan poznati narko bos kupovao glasove za Socijalističku partiju premijera Edija Rame.

PROČITAJ JOŠ:

On se takođe, tvrdi dnevnik, pobrinuo da određeni političari uđu u skupštinu.

Audio-snimci su deo istrage koju je pokrenula albanska policija u "Slučaju 339/1" i nisu dostupni javnosti, a delovi nisu smeli ni da se nađu u pisanim dokumentima, navodi "Bild" koji je objavio šest audio-snimaka.

Masovna grobnica u Iraku

Profimedia

Bild piše i da je Rama 11. septembra 2016. godine pozvao šefa regionalnog izbornog organa da se raspita da li je na izborima sve završeno "kako je rečeno". Odgovor je glasio: "Da, šefe, sve što je diskutovano". Slučaj je u Albaniji poznat kao "Slučaj 184".

U Albaniji već nedeljama traju protesti protiv vlade, na kojima demonstranti traže ostavku Rame i raspisivanje prevremennih parlamentarnih izbora.