crnogorac
printscreen
crnogorac

printscreen

crnogorac, Foto: printscreen

Crnogorski kriminalac Igor Krstović koji više od nedelju i po dana boravi u bolnici u Hanoveru gde ga čuva nepamćeni broj policajaca nakon ranjavanja u Zeti, zbog čega se uzbunila nemačka javnost, dobio je nalog za proterivanje iz Hanovera!

Nemački portal NDR, pozivajući se na izvore iz Donje Saksonije, navodi da je "navodni šef klana dobio nalog za proterivanje iz grada Hanovera, koji mu je ostavljen kraj kreveta i na koji se mora odazvati". Međutim, Igor je juče operisan, stoga nije jasno na koji način će odgovoriti na nalog.

Prema članu 53. Zakona o prebivalištu, stranac čiji boravak ugrožava bezbednost i red može biti proteran, objašnjava se dalje u tekstu ovog portala. Ali, zakon takođe omogućava i njegovo odlaganje, a kao razlog mogao bi biti navedeno zdravstveno stanje. Postoji mogućnost da će na ovu odluku biti uložena žalba.

Razmatrala se mogućnost da se pacijent premesti u bolnicu u drugi grad, međutim to nije moguće zbog njegovog zdravstvenog stanja i ozbiljnih povreda na nogama i rukama, objasnila je Barbara Havliza, ministarka pravde.

policija

printscreen

policija, Foto: printscreen

Svrha uručivanja ovakvog naloga, objasnili su, jeste da se Igoru stavi do znanja da nije poželjan u Hanoveru.

Podsetimo, Krstović je u zetskom naselju Balijače ranjen 28. januara u neposrednoj blizini kuće u kojoj stanuje. Napadači su u njegov automobil ispalili 27 hitaca i naneli mu ozbiljne povrede, zbog kojih je, nakon operacije u podgoričkom Kliničkom centru transportovan u Hanover.

Prevoz je učinjen privatnim avionom, u pratnji policije, a po sletanju na aerodrom u Hanoveru dobio je policijsku pratnju. Građani ovog nemačkog grada poslednjih dana burno reaguju na velike bezbednosne mere koje su preduzete tokom boravka Crnogorca u bolnici u Hanoveru, a iz tamošnje policije su za naš portal objasnili da su one "apsolutno neophodne" i da se konstantno ažuriraju.

Njegova supruga Suzana takođe uživa policijsku zaštitu.

Uhapšeni osumnjičeni

U međuvremenu, crnogorska policija je uhapsila Dragišu Bulatovića zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva Igora Krstovića, nakon čega mu je određen pritvor. Forenzičari su Bulatovićev DNK pronašli na flaši koja je korišćena u paljenju automobila koji je pronađen zapaljen neposredno nakon pucnjave u Zeti.

https://www.facebook.com/ndrniedersachsen/videos/132797004622272/