SVE JE POČELO OD BRDM-2MS Nemačka zabrinuta: Rusija pravi vojnu bazu u Republici Srpskoj! Region u strahu jer se Srbija naoružava ruskim oružjem

Tekst koji je zabrinuo Zapad

Ruska vojska
Ruska vojska, Foto: Printscreen/Youtube

* Rusija planira da pravi bazu u Republici Srpskoj

* Srbija se naoružava

*Region u strahu

NATO računa, pre svega, na Albaniju, Kosovo i Hrvatsku, a Rusija se koncentriše na Srbiju i Republiku Srpsku. Rusija želi vojnu bazu u RS, a opcija razmene teritorija, koja bi dovela do podele BiH, i dalje postoji, piše nemački "Die Welt".

- Borbena gotovost Srbije je ojačana – tako je predsednik Aleksadar Vučić opisao isporuku po trideset oklopnih vozila BRDM-2 i moderniziranih tenkova T-72 iz Rusije.

- Vest vraća u fokus težnje Srbije da modernizuje svoju vojsku i, osim toga, izgradi vlastitu funkcionalnu industriju oružja - piše o tome nemački list "Die Welt", prenosi "Deutsche Welle".

- To je potencijalno eksplozivno, jer se Srbija oslanja na Rusiju, zemlju koja je u Ukrajini pokazala riješenost da oružanim nasiljem proširi svoju zonu uticaja - piše u tom tekstu Boris Kalnoki, dopisnik "Die Welta" iz Budimpešte.

NATO pakt Logo
NATO pakt Logo, Foto: Wikipedia

 

NATO jača, Rusija parira

- To je deo opšteg naoružavanja u istočnoj i centralnoj Evropi. Posebno nove članice Evropske unije, od Poljske, preko Mađarske do Bugarske, ubrzano modernizuju svoje beznadežno zastarele arsenale iz sovjetskih vremena - piše Kalnoki i posebno ističe primer Poljske.

Varšava je podigla vojni budžet na dvanaest milijardi dolara godišnje, čime je jedna od retkih članica NATO-a koja izdvaja zacrtanih dva posto BDP-a za odbranu.

- Varšava čak želi da do 2030. premaši ovu vrijednost i izdvoji 2,5 posto BDP-a za naoružanje, posebno za supermoderne i superskupe američke avione F-35 sa stelt tehnologijom - dodaje se u tekstu.

 

Drastično su povećani budžeti Mađarske i Rumunije, a „Hrvatska bi što prije da kupi američke avione F-16 kako bi zamijenila zastarjele MiG-ove 21".

- S obzirom na to da to predstavlja jačanje NATO-a u regionu, nije iznenađujuće što Rusija parira. Dok NATO u bivšoj Jugoslaviji računa, prije svega, na Albaniju, Kosovo i Hrvatsku, dotle se Rusija koncentrira na Srbiju i Republiku Srpsku, srpski entitet u BiH. Sjedinjene Američke Države na Kosovu imaju jednu od svojih najvećih vojnih baza – Kamp Bondstil. Rusija želi da u RS napravi svoju vojnu bazu - piše u članku koji je objavio "Die Welt".

SRBIJA I RUSIJA SPROVELE AKCIJU U NAJVEĆOJ TAJNOSTI Vučić o OVOME nije mogao da govori, ali je otkrio JEDAN DETALJ o Putinovoj LIČNOJ PORUCI koji nas je ostavio zamišljene!

PRVE FOTOGRAFIJE LAKE KONJICE! Ruske mašine postrojene u Nišu, otkrivamo njihove KARAKTERISTIKE: Kako su stigle? Pale su S NEBA! (FOTO)

NAJAVA IZ NIŠA ODJEKNULA KAO BOMBA Iz Rusije tek treba da stigne UBOJITA POŠILJKA od NAJVEĆE VAŽNOSTI za Srbiju! Događaji pred nama su PRESUDNI!

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi