Vlado Đajić
UKC.RS
Vlado Đajić

UKC.RS

Vlado Đajić, Foto: UKC.RS

Direktor Kliničkog centra Banjaluka, dr. Vlado Đajic za Alo.je rekao, da nema mesta panici kada je u pitanju pojava virusa korona, i da je u Doboju održan sastanak, na kome su učestvovali premijer Republike Srpske Radovan Visković, premijer Federacije Fadil Novalić, resorni ministri zdravstva i direktori zdravstvenih ustanova iz Banjaluke, Tuzle, Sarajeva i Mostara.

- Dogovoren je plan, kako zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj i Federaciji BiH trebaju da djeluju u slucaju pojave virusa korona. Dogovoreno je, da se urade karantini za pozitivne pacijente, kapaciteti u bolnicama za obolele, te intezivne jedinice za vitalno ugrožene ljude. Sa kolegama iz Republike Srpske i Federacije BiH smo trazili smo što je moguće više testova za virus korona, kao i opreme i zaštitnih odela za zdravstvene radnike. Kliničkih centara i bolnica. To su premijer i resorni ministri prihvatili, kao i obećanje da će dati puni podršku zdravstvenim institucijama, posebno je naglasio Dr.Vlado Đajić.

U Republici Srpskoj za sada zvanično nije potvrdjeno da ima obolelih od virusa korona ali se zato u Sarajevu u Kliničkom centru već nalaze tri kineza koji se nalaze pod kontrolom lekara. Urađeni su nalazi i čeka se njihova objava. Radi se o Kinezima turistima.