Miodrag Mikijelj
Facebook

 

Miodrag Mikijelj

Facebook

Miodrag Mikijelj, Foto: Facebook

 

On je objasnio da se nije oglašavao do sad kako ne bi podizao tenziju, a ovo su njegove reči koje prenosimo u celosti:

- Ponašanje policije, za mene, je nalažost očekivano. S obzirom da je Crna Gora policijska država, gde se represija, prema crkvi, opoziciji i ljudima koji imaju kritićko razmišljanje, primjenju po nalogu vrha vlasti i u cilju zaštite interesa uskog kruga ljudi. Ono što želim da istaknem jeste da sam se i pre i nakon hapšenja, i pre i nakon držanja noge na mom vratu i glavi od strane policijskog službenika osećao kao čovek koji radi pravu stvar, kao čovek koji se bori protiv nepravde i političke korupcije. Kada radite nešto što je ispravno i etički, osećate se ponosno i znate da vas obraz ostaje čist iako je policijska čizma bila na njemu. Ja sažaljavam one koji su ovo uradili, s nadom da se kaju i da će i oni uskoro biti na pravoj i jedinoj ispravnoj strani - poručio je Mikijelj.

Kako kaže, veruje da ovo nema nikakve veze sa nacionalnom pripadnošću već da je policajac iz Bara, za razliku od svojih kolega iz Budve, bio spremniji da izvršava naloge svojih nadređenih.

- Iako je policajac koji je ovo uradio druge nacionalnosti, druge veroispovesti, uveren sam da to nije razlog sto je pristupio ovom činu, uveren sam da je glavni razlog spremnost da se zarad sitnih interesa, služi diktatorskom režimu koji se protekle tri decenije enormno obogatio. Tom uskom krugu ljudi, nije stalo ni do Crne Gore, ni do Crnogoraca, ni do Srba, ni do Bošnjaka, ni do Hrvata, ni do Albanaca. Njima je jedino stalo do toga da sačuvaju bogatstvo koje je stečeno kriminalom. Retoriku i politiku su kroz protekle tri decenije često menjali onako kako im je odgovaralo i budite sigurni da bi to opet uradili ako bi im to bilo potrebno da se još koju godinu održe na vlasti.

Pročitajte još:

 

Komentari (1)

vladimir

21.06.2020 16:32

Sve si tačno rekao, kulturno, civilizovano i vrlo emotivno. Ali ja bih dodao da onaj koji služi kriminalnom Milovom režimu postaje i sam deo te kriminalne organizacije. Videli smo i svetlih primera policajaca koji nisu pristali da biju svoj narod i po cenu gubitka posla. Ali su za sva vremena ostali zapamćeni u istoriji poštenog i svetlog obraza. To su heroji i ponos Srpskog naroda.