MAJKA TROJE DECE NA IVICI EGZISTENCIJE Nataša dobila otkaz na porodiljskom, niko je o tome nije obavestio! Sada državi mora da vrati 1.750 evra!

Dobila otkaz 2017. godine, a do decembra 2018. nije ni znala za to!

Zagreb
Zagreb , Foto: Google street view

Kompanija Le Milk križevačkog "kralja mleka" Ivice Jajića, u kojoj je bila stalno zaposlena, otišla je u stečaj i likvidirana je u maju, kada je Nataša, koja je još od septembra 2017. godine bila na porodiljskom, automatski dobila otkaz.

 

 

Međutim, o tome je niko nije obavestio do decembra prošle godine, kada su je HZZO obavestili da joj ukidaju naknadu, piše Podravski.hr.

Po zakonu, morala je da se javi HZZO u roku od 30 dana, kao i na Zavod za zapošljavanje, pa bi onda nastavila da prima naknadu kao nezaposlena majka. Ipak, ona to nije mogla da uradi, jer je ni bivši poslodavac ni stečajni upravnik nisu obavestili da je kompanija likvidirana.

 

Tako, majka troje dece, od decembra nije primala porodiljsku naknadu, pa je porodica odvedena na ivicu finansijskog sloma. Sada poziv HZZO da, pod pretnjom tužbe, u roku od osam dana vrati oko 13.000 kuna (približno 1.750 evra) preti da je gurne preko te ivice.

 

"Šta da vam kažem? Koma. Užas! I ovako u poslednje vreme od svojih roditelja pozajmljujem novac da deci kupim hleb i mleko. Zaista ne znam kako ćemo vratiti toliki iznos", rekla je Nataša Hasanec.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi