Hrvatska policija
Youtube/Printscreen
Hrvatska policija

Youtube/Printscreen

Hrvatska policija, Foto: Youtube/Printscreen

Nakon što su svi mediji objavili da je u četvrtak na naplatnoj rampi Dugopolje zaustavljen autobus "FlixBus", koji je vozio na relaciji Zagreb-Imotski, u kojem je pronađeno ukupno 16 kilograma i 241 gram marihuane, nije se više ništa doznalo, ni ko je glavni akter ove priče, ni kome je droga bila namenjena, piše Slobodna Dalmacija.

Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu otvorilo je istragu protiv 36-godišnjeg Ivana Ždere iz Imotskoga, za kojeg se sumnja da je 9. jula, oko 16.50, donio tu marihuanu u crnom kovčegu marke "Samsonite" i predao ga vozaču autobusa, kojem je platio za uslugu prevoza do Imotskog kao nesuđenog odredišta.

Marihuana je bila uredno upakovana u petnaest PVC vreća, a ni jedno nije bilo lakše od kilograma. Ipak, ovoj pošiljci nije bilo suđeno da dođe u Imotski: već su na putu u Zagrebu nadzorne kamere snimile Žderu s kovčegom, pa nakon svega nije ni mogao vrdati pred policijskim istražiteljima.

Priznao je da je posao preuzeo zato što je nezaposlen i bez primanja te da je za transport marihuane trebalo dadobije četiri do pet hiljada kuna. Nije, međutim, rekao od koga i čija je zapravo marihuana. Rekao je tek da je znao da je u kovčegu marihuana, ali da nije znao koliko ima kilograma.

Marihuanu je na putu u Imotskom trebalo da sačeka njegova sestra, a on je svojim vozilom iz Zagreba krenuo za autobusom odmah nakon polaska u 17 sati iz Zagreba.

Hrvatska policija

screenshoot/Twitter

Hrvatska policija, Foto: screenshoot/Twitter

Oko 21.30 na naplatnoj rampi Dugopolje autobus su zaustavili carinski i policijski službenici, a za to je vreme Ždero uzalud čekao autobus u Imotskom.

Vozač autobusa je organima reda rekao od koga je dobio kovčeg i kako se zove osoba koja mu je rekla da ga preda u Imotskom njegovoj sestri te se klupko brzo razmotalo hapšenjem Ivana Ždere, kojem je nakon saslušanja određen istražni zatvor.

Celu akciju zaplene gledalo je dvadesetak putnika, a čini se da su carinici znali koga i što čekaju jer je jedan od njih upitao vozača autobusa je li neko slao nešto iz Zagreba u Imotski.

- Vozač je odgovorio da jeste i onda su podigli poklopac "bunkera" i izvadili jedan dosta velik crni kofer. Otvorili su ga i iz njega počeli da vade pakete u kojima je bilo nešto. A onda je jedan od njih uzeo malo toga iz jednog od paketa u ruke, zapalio to i po mirisu zaključio da se radi o marihuani - ispričala je jedna putnica, dodajući kako su nakon tog otkrića carinici pozvali policijske inspektore te da je autobus bio zaustavljen oko dva sata pri nego su ga pustili da krene u Split, piše Slobodna Dalmacija.

PROČITAJ JOŠ: