Policija, Leskovac
Fejsbuk
Policija, Leskovac

Fejsbuk

Policija, Foto: Fejsbuk

Milorad Bukša (53) iz Banjaluke preminuo je preksinoć u policijskom vozilu nakon svađe i tuče sa bratom Predragom Bukšom (50), bratancima Davidom (21) i Danilom (21), te Predragovim radnikom Slavišom Adžićem (30) iz Dervente, koji su uhapšeni.

Do obračuna je došlo preksinoć oko 20 časova ispred Bukšine porodične kuće, u Ulici Miloša Crnjanskog, u naselju Petrićevac. Motiv je, navodno, dugogodišnja svađa oko imovine.

- Miloradu je, tokom transporta, prema Policijskoj stanici Lazarevo pozlilo, te je preminuo. Obdukcijom je utvrđeno da nije umro od udaraca zadobijenih u tuči, već da se ugušio želudačnim sadržajem - kaže izvor blizak istrazi.

Predrag je vlasnik kafića i bavi se prodajom bele tehnike. U nedelju mu je pred kuću stigao kamion s robom, koji je istovarao zajedno sa sinovima i vozačem. Svedoci pričaju da je Milorad počeo da im pravi probleme, i da lupa po kamionu i tehnici. Predrag je to, navodno, prijavio policiji, a do dolaska patrole, svađa je prerasla u obračun, za koji tvrde da je trajao 40 minuta.

- Bilo je strašno. Svađa, galama i jauci odzvanjali su naseljem. Njih četvorica su tukla Milorada i kada sam izašao on je ležao na zemlji, a ovi su naskakivali na njega kao hijene. To ne bih mogao uraditi ni najgorem neprijatelju, a kamoli bratu - pričaju komšije.

Oni kažu da su se oko kuće okupile desetine ljudi. Svi su, što na ulici, što sa balkona i prozora, gledali kako tuku Milorada, ali niko nije smeo da se umeša u sukob. Čekali su dolazak policije.