dr Zdravko Krivokapić
YouTube/Printscreen
 dr Zdravko Krivokapić

YouTube/Printscreen

Zdravko Krivokapić, Foto: YouTube/Printscreen

Najverovatnije je tačno da je veliki deo dokumentacije od 2016. do 2020. godine uništen, saopštio je danas predsednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić.

"Dokumentacija iznesena iz zgrade Vlade Crne Gore je ogroman materijal. Zna se ko su osobe koje su učestvovale u tome. U mojoj kancelariji je bio ogroman rezač papira. Zašto su se uništavali papiri? Morao je to neko da verifikuje i odobri. Stalno tražimo odgovorne na najnižim nivoima, a neko mora to da naredi. Nemam informaciju za kompeltan deo koji se tiče Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) nego što smo mi tražili, a to je informacija o raspodeli stanova. Nije bilo podnesenih zahteva i morali smo da se obratimo ANB", rekao je Krivokapić nakon sednice Vlade koja je održana na Cetinju.

"Zamolio bih tužilaštvo i državne organe da rade svoj posao ni po babu ni po stričevima, da svako radi svoj posao odgovorno i blagovremeno, to je neminovnost koja nas čeka", rekao je Krivokapić nakon sednice Vlade.

On je kazao da imaju saznanja da tužilaštvo nije reagovalo u nekim slučajevina pranja novca i utaje poreza.

Premijer je rekao da će sve biti definisano na javnim konkursima i da će biti birani najbolji, a ne kao do sada najposlušniji i pripadnici partija.

"Zar nije konkurs za direktora Uprave policije pokazao da imamo 19 kandidata među kojima ima dovoljno dobrih ne da pokriju to mesto, već i mesto pomoćnika direktora policije. Nemamo vremena da napravimo kompletno ono što želimo, a to je strategija dobrog upravljanja resursima. Ako budemo imali priliku to ćemo predočiti javnosti. Sloboda mora na izborima da pokaže slobodan glas, a ne siguran glas ma od koje političke strukture dolazilo. Ako vam građani Nikšića neko nudi pare, uzmite ih, a glasajte za najbolje, a to nisu oni koji su bili na vlasti do 30. avgusta", kazao je Krivokapić.

On je kazao da su želeli da odaju počast svima koji su Crnu Goru voleli i stvarali i da su zato sednicu organizovali na Cetinju.

"30 avgusta se desila sloboda koja može da se razvija samo ako budemo radili zajednički. Živeli smo u periodu selektivne, nekad nedostižne pravde i ovu godinu smo proglasili godinom pravde", kazao je on.

Govoreći o pranju novca kazao je da je na jednom iznosu šest miliona, ali ne može da saopšti detalje.

Na pitanje da li podržava pokret "Ne damo Nikšić" odgovorio je da je obećao da ni on ni ministri neće biti inicijatori niti članovi partija.

"Ako čujete da se formira Demohrišćanska stranka, ja cu tu negde da budem. Ne znam što bi bilo sporno da nečiji savetnik bude u partiji, ako se pokaže da je to konflikt interesa ja ću odmah da je smenim", poručio je Krivokapić.

On je govoreći o zapošljavanju rekao da u Crnoj Gori ima 30 odsto neopredeljenih i da to znači da nikad ne bi dobili šansu da uđu u državnu upravu.

"Iako je možda bilo propusta u početku, želimo da najbolji dobiju šansu", kazao je on.

Članovi Vlade su prošetali Cetinjem nakon sednice i tom prilikom je bilo dobacivanja neprimerenih reči.

Krivokapić je rekao da nema problem da prošeta bilo kojim gradom.

"Slično je doživeo Kol (bivši nemački premijer Helmut Kol) u Karlsrueu, a on se nasmejao. Ja se nisam nasmejao, ja sam komunicirao", kazao je Krivokapić.

BONUS VIDEO:

Pročitajte: