OBJAVLJENI PODACI O TURIZMU U HRVATSKOJ Najgora sezona u istoriji, prihodi se istopili!

Prema podacima eVisitora, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu, u Hrvatskoj je u julu ostvareno 2,44 miliona dolazaka i 18,60 miliona noćenja, što predstavlja 53 odsto dolazaka i 61 odsto noćenja ostvarenih u julu prošle godine.

Hrvatska
Hrvatska, Foto: EPA / Dominik Bat

Strani turisti ostvarili su 2,13 miliona dolazaka (50 odsto dolazaka u julu prošle godine) i 15,70 miliona noćenja (58 odsto noćenja u julu prošle godine), dok su domaći turisti ostvarili 325.000 dolazaka (91 odsto dolazaka ostvarenih u julu prošle godine) i 2,90 miliona noćenja (81 odsto noćenja u julu prošle godine), prenosi portal Index.

"Nalazimo se na prvom prolaznom vremenu. Ovo su, s obzirom na okolnosti, odlični rezultati i dobra najava za avgust", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Plaža u Bečićima
Plaža , Foto: Printskrin

On je najavio pojačane promotivne aktivnostina tržištu Nemačke, Austrije, Velike Britanije i Italije i istakao da je važno poštovanje propisanih epidemioloških mera kako bi Hrvatska od ove turističke sezone izvukla maksimum.

U julu je u Hrvatskoj najveći broj noćenja ostvaren sa tržišta Nemačke (4,43 miliona noćenja što je 87 odsto prošlogodišnjeg broja noćenja), slede Slovenija (3,44 miliona noćenja, 88 odsto noćenja u julu prošle godine), Hrvatska (2,90 miliona noćenja, 81 odsto noćenja u julu prošle godine), Poljska (1,60 miliona noćenja, 79 odsto noćenja u julu prošle godine) i Češka (1,42 miliona noćenja, 72 odsto nćenja u julu 2019.).

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi