UNUKA IZETBEGOVIĆA STASALA! Nađa ulazi u politiku, kada vidite kako izgleda neće vam biti dobro! (FOTO)

"Godinama pratim politiku i glasam na izborima, a ovaj put ću iskoristiti svoje aktivno biračko pravo kao kandidat na listi SDA", kazala je Berberović-Dizdarević

Alija Izetbegović
Alija Izetbegović, Foto: EPA

Na listi kandidata SDA za većnike u opštinskom veću Stari Grad Sarajevo nalazi se i ime Nađe Berberović-Dizdarević, unuke Alije Izetbegovića. prvog predsednika Predsedništva BiH i prvog predsednika SDA.

Nađa Berberović Dizdarević
Nađa Berberović Dizdarević, Foto: screenshoot/Instagram

Berberović-Dizdarević u intervjuu za „Dnevni avaz“ govori o očekivanjima na lokalnim izborima, razlozima zašto se odlučila za ulazak u politiku.

- Rođena sam i odrasla u Starom Gradu. Tu i danas živim sa svojom porodicom, a tu se nalazi i muzej „Alija Izetbegović“, čija sam direktorka. Također, tu se nalazi šehidsko mezarje Kovači na kojem je sahranjen moj rahmetli dedo. Vezana sam za ovaj deo grada i želim da uradim sve što mogu da se ova izuzetno vredna kulturna i istorijska jezgra očuva i zaštiti. Godinama pratim politiku i glasam na izborima, a ovaj put ću iskoristiti svoje aktivno biračko pravo kao kandidat na listi SDA. Verujem da ću dobiti poverenje - kazala je između ostalog Berberović-Dizdarević. 

Povezane vesti

 • Korisnik: tufo
  20/08/2020 - 21:31
  nadja lici na prababu milicu ista ona nek je ziva I zdrava
  • NOSTRADAMUS @tufo
   21/08/2020 - 13:15
   NEKA JOJ SUDBINA I BUDUCNOST BUDU KAO SUDBINA SRBA KOJE JE NJEN DEDA POBIO
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi