Ulcinj, Crna Gora, more, plaža, letovanje
Shutterstock/Ilustracija
Ulcinj, Crna Gora, more, plaža, letovanje

Shutterstock/Ilustracija

Crna Gora, Foto: Shutterstock/Ilustracija

Crnogorska Vojna policija pronašla je tokom pregleda školskog broda "Jadran" više desetina kilograma materije, a sumnja se da je reč psihoaktivnim supstancama.

Ministarstvo odbrane Crne Gore sumnja da su određene kriminalne grupe imale nameru da iskoriste krstarenje broda "Jadran", koje je bilo planirano za danas za sprovodenje kriminalnih aktivnosti, prenosi RTCG

Pročitajte još:

U saopštenju se navodi da je na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenih lica Odeljenja za vojno obavještajne i bezbednosne poslove došlo se do saznanja da određene kriminalne grupe imaju nameru da za svoje aktivnosti iskoriste krstarenje školskog broda "Jadran", a u okviru praktične obuke studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora.

Na osnovu tih informacija, Vojna policija je rano ujutro izvršila pregled i pretres školskog broda "Jadran", pri čemu je pronadeno više desetina kilograma materije za koju se sumnja da je reč o psihoaktivnim supstancama. O tome su obavešteni Uprava policije i nadležno tužilaštvo, navodi Ministarstvo.

U saopštenju se navodi i da pripadnici Uprave policije i Vojne policije po nalogu ovlašćenog tužioca sprovode mere i radnje kako bi otkrili i procesuirali počinioce tog krivičnog dela.