Virus zapadnog Nila, infuzija
Profimedia
Virus zapadnog Nila, infuzija

Profimedia

Naime, ona je sa drugaricom i njenim momkom sedela u jednom kafiću, gde su čekali porudžbinu.

- Naručili smo četiri sendviča, pošto je s nama bila još jedna devojka. Pojeli smo sendviče i sve je bilo u redu do popodne. Tada sam osetila mučninu. Sutra ujutru sam dobila temperaturu, tresla sam se, povraćala sam i drhtala. U sredu sam išla kod lekara, a u četvrtak sam ostala u bolnici. Odeljenje je prebukirano, puno je pacijenata s istim simptomima, svi kreveti i sobe su popunjeni”, ispričala je za “Nezavisne” devojka koja se otrovala i dodala da je to bio prvi put da konzumira hranu iz picerije “San Remo”.

Nasilje, batine, silovanje, mučenje, zlostavljanje

Shutterstock, ilustracija

 

Ništa bolje nije prošlo ni troje ostalih koji su sa njom taj dan jeli isti sendvič.

"Čula sam se sa drugaricom telefonom. Kada sam je zvala, rekla je da je u hitnoj. I ona i njen momak. Oni su iz Tuzle, tako da su tamo potražili pomoć”, kazala je Dobojka, te dodala da je boli stomak i da ima proliv.

Od utorka u Službu za zarazne bolesti nadiru gosti picerije s istim simptomima, hospitalizovano je njih 15, a još četiri su upućena na ambulantni tretman.

Nevreme, Hrvatska

Youtube Printscreen

 

 

“Kod njih smo izolovali bakteriju salmonela, koja je izazvala ove simptome. Oni su imali povišenu temperaturu, proliv, povraćanje, bolove u stomaku. Radi se o srednje teškim oblicima bolesti. Za sada bez komplikacija. Zajedničko im je, sem simptoma, da su svi konzumirali hranu iz istog restorana”, izjavila je dr Svjetlana Adžić, infektolog u Službi za zarazne bolesti.

Do pacijenata nismo mogli jer je ulaz u Službu zabranjen za posete, ali smo zato provirili kroz prozor ženske sobe, gde smo zatekli tri pacijentkinje koje su primale infuziju.

Policija, ubistvo, ulica, masakr

Shutterstock, ilustracija

“Daje se simptomatska terapija uz antibiotike, znači infuzije tečnosti, probiotici, lekovi za obaranje temperature. U principu, lečenje ovih infekcija zasad nije komplikovano”, navela je dr Adžić, te dodala da je ovo prvi slučaj epidemije ove godine s većim brojem obolelih.

Najgore su prošli radnici jedne drvoprerađivačke firme. Naime, njih dvadesetak se nije pojavilo na poslu, a svi oni su imali iste simptome trovaja hranom jer su i oni ručali u spornoj piceriji.

Prema nezvaničnim informacijama, vlasnici firme su se poznanicima požalili da se proizvodnja danima odvija sa samo četiri radnika jer su ostali “zakačili” stomačni virus.

PROČITAJTE JOŠ: