U VUKOVARU NAPADNUT MLADIĆ KOJI POHAĐA NASTAVU NA SRPSKOM Na autobuskoj stanici na njega je nasrnula grupa maskiranih maloletnika!

U Vukovaru je u sredu uveče oko 19 sati na autobuskoj stanici napadnut učenik trećeg razreda Tehničke škole ‘Nikola Tesla’, koji nastavu pohađa na srpskom jeziku, piše portal Novosti.

Vukovar
Vukovar, Foto: Tanjug Sava Radovanović

 Prema neslužbenim informacijama, napalo ga je pet do šest maloletnika sa fantomkama na glavama među kojima je bio i jedan bez kape. Njega je napadnuti mladić prepoznao, a navodno se radi o učeniku koji pohađa istu školu, ali na hrvatskom jeziku.

 Dotični maloletnik je, navodno, pripadnik skupine "Bad Blue Boys" i poznat je po tome da pravi probleme u školi, pišu Novosti.

- U ovom trenutku vam mogu samo reći da je u sredu oko 19 sati policiji javljeno da se oko pet-šest mlađih osoba nalazi na autobuskom stajalištu u Vukovaru i da je među njima došlo do fizičkog sukoba. Policija je izašla na teren i tamo smo zatekli jedan dio saučesnika tog događaja. Međutim, još uvek radimo na slučaju, odnosno utvrđujemo sve okolnosti. Verujem da ćemo to obaviti do kraja današnjeg dana pa će javnost o svemu biti obaveštena u saopštenju koje bi trebalo objaviti u petak - izjavio je Domagoj Džigmunović, potparlol Policijske-uprave vukovarsko-sremske.

 Napadnuti učenik Tehničke škole je zadobio lakše povrede, a do napada je došlo samo dva dana nakon što je gradonačelnik Ivan Penava prozvao učenike Tehničke škole koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku jer na fudbalskoj utakmici finala Kupa Vukovara između NK Vuteks Sloga Vukovar i HNK Vukovar ‘91. nisu ustali dok je puštana himna Republike Hrvatske. Tvrdnju je dodatno potkrepio video snimkom na kojoj se vide lica tih mladića i koja je i danas dostupna na gradskoj stranici Vukovar.hr, navode Novosti.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi