NEVEROVATAN POTEZ HRVATA Na adresu Borisa Džonsona stiglo pismo iz Dubrovnika!

Nakon što je deo britanskih medija objavio da bi turistima koji se u tu zemlju vraćaju iz Hrvatske mogao biti uveden dvonedeljni karantin, dubrovački gradonačelnik Mato Franković zamolio je premijera Borisa Džonsona da, pri donošenju odluke, Hrvatsku posmatra po regijama, a ne u celini.

Boris Džonson
Boris Džonson, Foto: AP Photo/Craig Ruttle

Franković je u pismu britanskom premijeru podsetio kako su Britanci tradicionalno najbrojniji gosti u Dubrovniku i da je decenijama razvijan odnos utemeljen na prijateljstvu.

- Znam da ste dobro upoznati s ovim delom Hrvatske, i to je jedan od razloga zašto se obraćam upravo Vama lično. Ukupni broj pozitivnih kovid-19 slučajeva s područja grada Dubrovnika je tri, a trenutno se u našem gradu odmara više od osam hiljada turista. Na svim nivoima ulažemo maksimalne napore kako bismo održali povoljnu epidemiološku sliku i svim našim gostima pružili prijatan i siguran boravak - napisao je Franković Džonson.

Franković je istakao da je Dubrovnik jedno od najsigurnijih evropskih odredišta za putovanja s detaljnim protokolima u svim situacijama, pa i za postupke ako bi broj zaraženih počeo da raste.

Dubrovnik
Dubrovnik, Foto: Shutterstock

- Uzimajući sve pomenuto u obzir i uvažavajući činjenicu da dubrovački turizam zavisi od tržišta Velike Britanije, molim Vas da prilikom donošenja odluka posmatrate Hrvatsku i po njenim regijama, a ne samo kao celinu - zaključio je Franković.

Prema pisanjima britanskih medija, Hrvatska bi se, uz Belgiju i Luksemburg, mogla pridružiti Španiji, za koju je mera dvonedeljnog karantina izrečena prošlog vikenda.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi