Hrvatska
screenshoot
Hrvatska

screenshoot

Hrvatska, Foto: screenshoot

Tragedija se dogodila nešto pre 16 sati, kada je, prema rečima očevidaca, jednome od supružnika pozlilo u moru, a drugi mu je pritekao u pomoć. Međutim, 73-godišnjak je preminuo, dok je njegova supruga u besvesnom stanju izvučena iz mora.

U potpunom šoku, neko je od kupača pozvao Hitnu pomoć i policiju. Prva je došla Hitna pomoć, došao je i mrtvozornik koji je utvrdio smrt 73-godišnjeg hrvatskog državljanina, kao i da na njegovom telu nema tragova nasilja.

PROČITAJ JOŠ:

Hitna pomoć je ženu u nesvesti odvezla u bolnicu.

Policija je takođe obavila uviđaj.

Međutim, kupači koji su posmatrali tragediju i pokušavali pomoći, uočili su i da je policajac, koji je došao na uviđaj, stajao na priličnoj udaljenosti, navodno kako ne smočio uniformu.

- Svi su se turisti okupili i pomagali, a on je stajao na udaljenosti do pedesetak metara i nije uopše pomagao jer mu je bio problem, morao je proći kroz vodu dubine dvadesetak centimetara i širine desetak metara, a gospodin ne bi smočio cipelice. A trebao je biti prvi da pomogne u oživljavanju... – reči su očevidaca.

- Oni koji su pomagali bili su u kupaćim kostimima, a naš policijski službenik nosi uniformu. Tamo jeste plićak, uz to je sve prepuno peska i morate razumeti da u uniformi ne može, ako nije nužno, ulaziti u more, kao ostali kupači – rekao je dežurni policajac u OKC-u Zadru.