Nebojša Rosić
printscreen/youtube
Nebojša Rosić

printscreen/youtube

Nebojša Rosić, Foto: printscreen/youtube

 

U cilju iznude priznanja kojim bi optužio potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i državu Srbiju za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića moj sin izložen je neviđenoj torturi koja traje gotovo godinu dana, izjavio je Nebojša Rošić, otac uhapšenog Marka Rošića.


„Kada sam pre dva dana bio u poseti kod Marka rekao mi je da ne može više da izdrži i da mora da mi kaže da trpi neviđenu tortutu, kako fizički tako i psihički. Od trenutka kada su ga odveli odavde, krenulo je fizičko maltretiranje, tukli su ga i pravili selfije sa njim.

Pročitajte još:

 

Tokom višečasovnog ispitivanja jedan od policajaca koji se predstavio kao Besim, rekao mu je: „Marko, treba da kažeš da su Milan Radoičić i država Srbija organizovali i učestvovali u ubistvu, a mi ćemo te odmah pustiti. Ukoliko to ne priznaš, bićeš osuđen na kaznu zatvora od pet do deset godina“, kaže Nebojša Rošić.

 

On je naglasio da na takvu ucenu Marko nije pristao, iako je i dalje bio izložen batinama, a tortura je nastavljena do današnjeg dana.

Pre tri meseca je u Gnjilane došao isti taj Besim sa još jednim istražnim policajcem koji mu je rekao: „Marko, pomozi ti nama i mi ćemo tebi“. Naravno da ih je i tada odbio i rekao da bez prisustva svog advokata ne želi da odgovori na bilo koje pitanje. Pitam se zato dokle će ovo da traje i još koliko će Marko ovo moći da istrpi, jer se nalazi u veoma lošem psihičkom stanju, a pokušao je da sebi oduzme i život“, rekao nam je Rošić i dodao da je veoma zabrinut za bezbednost svog sina.

 

 

BONUS VIDEO PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"