Tajanstvena jedinica VCG prvi put u javnosti
Printskrin
Tajanstvena jedinica VCG prvi put u javnosti

Printskrin

Tajanstvena jedinica VCG prvi put u javnosti, Foto: Printskrin

 

Vojska Crne Gore, prvi put je predstavila javnosti aktivnosti nove elitne jedinice VCG čiji su zadaci precizni napadi na važne mete, izviđanja iza neprijateljske teritorije i prikupljanje obaveštajnih podataka, saopštila je Prava Crna Gora.

Ono što je svima upalo u oči pri prvom pregledanju snimka jeste frapantan detalj: deo opreme koju nose pripadnici vojske jesu i maske sa mrtvačkim glavama, lobanjama.

 

 

Na društvenim mrežama nastala je prava polemika oko nove opreme crnogorske vojske koje kako kažu podsećaju na Al Kaida i ISIL.

- Budući da mrtvačke lobanje u verovanjima i običajima gotovo svih naroda na svetu simbolizuju smrt i nasilje, postavljamo pitanje Ministarstvu odbrane ko je naložio našim vojnicima da koriste ovakvu opremu? - navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Mnoge misle da su uniforme jako bizarne i da pozivaju na krv i nasilje, kao i da se njima ruši vojna etika i crnogorska vojna tradicija. 

Povodom ovoga, Prava Crna Gora pozvala je Ministra odbrane Predraga Boškovića da objasni crnogorskoj javnosti zašto vojnici  Crne Gore imaju ovakvu opremu.

Pročitajte još:

 Bonus video: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa