Mrtvačke lobanje, uniforma kao kod ISIS-a! Frapantan detalj razbesneo Crnogorce (VIDEO)

Alo.rs/I.L. | vesti 2019-08-20 18:22:54 2019-08-20 18:22:54

Nastala je prava polemika oko nove opreme crnogorske vojske.

Printskrin

 

Vojska Crne Gore, prvi put je predstavila javnosti aktivnosti nove elitne jedinice VCG čiji su zadaci precizni napadi na važne mete, izviđanja iza neprijateljske teritorije i prikupljanje obaveštajnih podataka, saopštila je Prava Crna Gora.

Ono što je svima upalo u oči pri prvom pregledanju snimka jeste frapantan detalj: deo opreme koju nose pripadnici vojske jesu i maske sa mrtvačkim glavama, lobanjama.

 

 

Na društvenim mrežama nastala je prava polemika oko nove opreme crnogorske vojske koje kako kažu podsećaju na Al Kaida i ISIL.

- Budući da mrtvačke lobanje u verovanjima i običajima gotovo svih naroda na svetu simbolizuju smrt i nasilje, postavljamo pitanje Ministarstvu odbrane ko je naložio našim vojnicima da koriste ovakvu opremu? - navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Mnoge misle da su uniforme jako bizarne i da pozivaju na krv i nasilje, kao i da se njima ruši vojna etika i crnogorska vojna tradicija. 

Povodom ovoga, Prava Crna Gora pozvala je Ministra odbrane Predraga Boškovića da objasni crnogorskoj javnosti zašto vojnici  Crne Gore imaju ovakvu opremu.

Pročitajte još:

 Bonus video: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa

 

Expand player
Pogledajte više