SPREMA SE NOVA KATASTROFA! Morača nabujala, vremensko zlo nastavlja da razara Crnu Goru ! Rastu nivoi reka i u Srbiji, RHMZ izdao još jedno upozorenje!

Nevreme razara sve pred sobom.

Poplave u Jakutiji
 Foto: printskrin

Crnu Goru je danas pogodilo jako nevreme, praćeno obilnim padavinama, a vodostaj Morače u Podgorici za samo 12 sati porastao je čak tri i po metra, i prema podacima od 13 sati iznosi gotovo 10 metara.

NA SAJTU RHMZ-A LOŠE VESTI! Vremenska prognoza je razočaravajuća! Zona žutog i narandžastog meteoalarma se širi!

To je Portalu RTCG saopštio dežurni meteorolog Dušan Pavićević, navodeći da je vodostaj najveće podgoričke reke oko dva metra i 30 centimetara ispod rekordnih 12,26 metara.

U porastu je i vodostaj Zete kod Danilovgrada - jutros je iznosi 870, a sada 930 cm. Kad je u pitanju vodostaj Skadarskog jezera, podaci pokazuju da je nivo porastao za oko 20 cm u odnosu na juče, što je daleko od rekordnog nivoa koji je uzrokovao poplave na tom području.

SASTAVILI SE MORE I PLANINE! Haos u Crnoj Gori, izlile se reke, poplavljene kuće, saobraćaj u rasulu, kruzeri ne mogu u luku! (VIDEO)

Pavićević kaže da je najviše kiše u poslednjih šest sati palo u Kolašinu - 104 litra po kvadratnom metru, Herceg Novom 93, Nikšiću 80, a u Podgorici 60. Istovremeno, iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore stiglo je upozorenje na moguću opasnost za deo priobalja Skadarskog jezera i reke Bojane moguće zbog najavljenih obilnih kišnih padavina u Albaniji.

Kako se navodi, posebno je kritično na području opština Nikšić i Kolašin, gde su ugroženi stambeni i poslovni objekti i druga materijalna dobra.

Meterolozi najavljuju i prolazna naoblačenja, mestimičnu kišu na jugu Vojvodine i područja Beograda. Jača kiša se očekuje u Šumadiji, Pomoravlju i jugozapadnoj Srbiji, u kojoj se očekuje i grmljavina.

Zbog povećanja intenziteta padavina na snazi je i hidrološko upozorenje.

Reka na jugozapadu Srbije je posebno rizična.

- Sava će biti u umerenom i većem porastu do 11. novembra bez dostizanja granice redovne odbrane od poplava. Na Limu, vodostaj će biti u porastu do 10. novembra sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa. Na Drini, Ibru, gornjim tokovima Zapadne i Južne Morave sa pritokama, kao i na Crnom i Belom Timoku, vodostaji će biti u manjem i umerenom porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa - stoji na sajtu RHMZ. Toplije vreme će se očekivati u periodu do 14. novembra.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi