Hitna pomoć
Alo!/Masanori Jošida
Hitna pomoć

Alo!/Masanori Jošida

Foto: Alo!/Masanori Jošida

To potvrdio Edi Karuc, zamenik načelnika Opšte bolnice Zadar. U izjavi nakon nesreće, dr. Karuc je kazao kako je 16-godišnji mladić, koji je odmah dovezen u bolnicu, u vrlo teškom stanju. Iako nije imao vidljivih povreda, loše zdravstveno stanje bilo je uzrokovano boravkom pod vodom.

U nesreći su tako život ukupno izgubila tri mladića - mladi fubdaler Josip B. (16) i 20-godišnji Josip K., koji je upravljao Audijem, te danas Jakov B., za čiji su se život lekari borili danima. Jedini preživjeli je 22-godišnjak, koji je u nesreći lakše povređen.

Dramatično spašavanje dvojice mladića u noći nesreće

O neizvesnim trenucima, o borbi s dubinom i težinom automobila, pa i sa samim sobom, za RTL su nakon nesreće progovorili oni koji su prvi skočili u pomoć.

"Moja kći je bila u patroli gde se dogodila nesreća. S obzirom na to da zna da joj otac roni, pozvala me da dođem da pokušam da spasim mlade dečke. S obzirom na to da živim tu relativno blizu, ja sam uzeo ronilačku opremu i došao sam tu za nekih osam minuta. Obukao se i skočio. Za mnom je skočio i kolega iz interventne policije s bocama. On je zaronio za mnom i on je osobu izvukao na kopno", kazao je za RTL Martino Čulina, ronilac JVP-a Zadar.