Policija, sirene, svetla, policijska sirena
Shutterstock/BestStockFoto
Policija, sirene, svetla, policijska sirena

Shutterstock/BestStockFoto

Policija, sirene, svetla, policijska sirena, Foto: Shutterstock/BestStockFoto

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhapsili su na području sarajevske opštine Stari Grad osobu čiji su inicijali D.B. (23), osumnjičenu za pokušaj ubistva maloletnika, i devojku čiji su inicijali Š.H. (23) zbog osnovane sumnje da je počinila krivično delo saučesništvo.

U saopštenju MUP Kantona Sarajevo precizira se da je juče Prva Policijska uprava obaveštena da je na Obali Kulina bana, u opštini Stari Grad, upotrebom oštrog predmeta povređena jedna osoba, prenosi Srpskainfo.

Izlaskom na lice mesta, policijski službenici potvrdili su navode prijave, a izvršenim proverama utvrđeno je da je povređena maloletno osoba rođena 2003. godine i nastanjeno u Sarajevu.

Povređenom je lekarsku pomoć ukazala ekipa kantonalnog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a potom je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gde su konstatovane teške telesne povrede opasne po život.

Povređeni maloletnik je zadržan na lečenju na Klinici za torakalnu hirurgiju.

Policija je sinoć u 19.45 časova pronašla i uhapsila osobe čiji su inicijali D.B. i Š.H. O svemu je obavešten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Uhapšeni su predati u prostorije MUP Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad ovim osobama.

Pročitajte još: