POTRESNE FOTOGRAFIJE SA SAHRANE Mitropolit Amfilohije nad OTVORENIM KOVČEGOM Momira Bulatovića: Sačuvao je svoj obraz. U najtežem trenutku nije izgubio svoju dušu (FOTO)

Bivši predsednik Crne Gore i premijer Vlade SR Jugoslavije Momir Bulatović sahranjen je danas na porodičnom groblju u selu Raće u Kučima.

uznemirujući sadržaj
uznemirujući sadržaj, Foto: Shutterstock, Alo

Opelo je Bulatoviću održao mitropolit Amfilohije koji je poručio da sada „ispraćamo jednu od najuglednijih ličnosti Crne Gore koja je bila na njenom čelu u presudnim vremenima“.

Sahrana Momira Bulatovića
Sahrana Momira Bulatovića, Foto: Sputnik/Nebojša Popović

„Nije bilo lagano nositi taj krst koji je on ponio na svojim plećima“, rekao je mitropolit Amfilohije i dodao da Bulatović nije podlegao iskušenjima kojima svi podležemo, a to su vlastoljublje i slavoljublje.

„Sačuvao je Momir Bulatović svoj obraz. U najtežem trenutku nije izgubio svoju dušu, to je od ogromnog značaja ne samo za njega nego i za CG“, poručio je on.

Sahrana Momira Bulatovića
Sahrana Momira Bulatovića, Foto: Sputnik/Nebojša Popović

Afilohije je rekao da je Bulatović ostao veran svom rodu i narodu.

Prethodno je na gradskom groblju „Čepurci“ u Podgorici više hiljada ljudi izjavilo saučešće porodici Momira Bulatovića.

Sahrana Momira Bulatovića
Sahrana Momira Bulatovića, Foto: Sputnik/Nebojša Popović

Građani su pristizali iz svih krajeva Crne Gore i Srbije. Poslednju poštu Bulatoviću su odali i Nikola Šainović, bivši potpredsjednik vlade SR Jugoslavije, potpredsjednik SPS-a Predrag Marković, advokat Zdenko Tomanović, brojni politički predstavnici Crne Gore.

Komemoracija
Komemoracija, Foto: in4s

Na čelu srpske delegacije je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, a u njegovoj pratnji je ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi