Policijski uviđaj
Masanori Jošida ALO
Srbina raznela bomba kod Zvečana, uviđaj, policija, ubistvo

B.A.

Ilustracija, Foto: B.A.

Šabanović se više ne tereti za pokušaj ubistva, nego za blaže krivično delo, pokušaj nanošenja naročito teške telesne povrede, a u ovom ponovljenom suđenju ostala je još samo presuda koju će objaviti veće riječkog Županijskog suda, kojim predsedava sudija Jesenka Kovačić.

Pročitajte još:

 

Osim kvalifikacije krivičnog dela, tužiteljka je na raspravi izmenila i činjenični opis nemilog slučaja koji se dogodio 29. novembra 2013. godine, oko 23 sata, u kući na Krasici u kojoj je Mirela Šabanović kao podstanarka živela s tadašnjim vanbračnim suprugom Micanom.

Tereti se da je tokom svađe s Micanom zamahivala prema njemu kuhinjskim nožem, dužine oštrice 21 centimetar, te mu zadala ubodnu ranu na granici grudnog koša i stomaka, a osim te teške povrede, nanela i ubodnu ranu na podlaktici.

Mirela Šabanović je u utorak izjavila da ostaje pri odbrani koju je iznela na prvom suđenju, u septembru 2014. godine, kada je potvrdila kako joj je "jako žao što se to završilo na takav način", ali je to bila "nužna samoobrana".

"Uplašila sam se, zamahnula sam nožem iz straha. Naime, kada me opet jače stisnuo za vrat dok sam kuhinjskim nožem rezala hleb, zamahnula sam nožem nesvesno. Kada je Dragan odmah posle seo na kauč u dnevnom boravku, rekla sam mu: "Oprosti, nije trebalo da dođe do toga. Ti si kriv, bio si previše agresivan", navela je ranije u svojoj obrani koja je u sredu pročitana u sudnici.

Rijeka

Profimedia

Rijeka, Foto: Profimedia

Mirela je tada sudu ispričala da je te večeri pripremala večeru, kuvala grašak, kada je Mican stigao s posla, revoltiran, a među njima je odmah došlo do svađe.

"Posvađali smo se oko gluposti. On je bio pripit, a bio je dogovor da ćemo da prošetamo, ali on je prekasno došao kući. Radno vreme mu je do 17 sati, a on je došao u 23 sata. Prigovorila sam i došlo je do svađe", prisećala se optužena.

Ona je rekla kako su bili u dnevnom boravku, a ona je stajala i rezala hleb na pultu pored televizora.

"Dok smo se prepirali, u jednom trenutku uhvatio me za vrat. Pokušala sam da ga odgurnem, a nakon trećeg upozorenja, zamahnula sam nožem, nesvesno, i isekla ga u predelu stomaka. Kada sam ga isekla, pustio me i seo na trosed. Krvario je. Otišla sam u susednu sobu kako bih uzela mobilni i nazvala Hitnu pomoć. Kada sam uzela telefon u ruku, čula sam kako Dragan razgovara sa starijim bratom: "Povređen sam, dođi po mene!"

 

Prigovorila sam Draganu zašto nije čekao da ja zovem Hitnu pomoć, a on mi je savetovao da se sakrijem. "Ako te moj brat nađe kad dođe, ubiće boga u tebi!", rekao mi je.

Kazala sam mu da ću biti s njime dok brat, koji je po prirodi dosta agresivan, ne dođe. Kad sam čula auto ispred kuće, otišla sam kod komšije. Kod njega sam se istuširala i večerala. Zapravo, otišli smo u pekaru po nešto, jer nisam htela da pojedem gulaš koji mi je nudio.

Otišla sam posle da spavam u kod komšije, a sledećeg dana, oko podneva, provalili su mi u sobu policajci. Locirali su me preko SMS poruka - ispričala je na sudu.