Hrvatsska policija
Tanjug/ Dario Grizelj
Hrvatsska policija

Tanjug/ Dario Grizelj

Hrvatsska policija, Foto: Tanjug/ Dario Grizelj

U Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine održana je sednica po žalbama Tužilaštva i odbrane na presudu cazinskom policajcu Rifetu Luliću (42), koji je dobio 14 godina zatvora za ubistvo 37-godišnje supruge Mirele Beganović-Lulić.

Pročitajte još:

Odluka još nije donesena. Kantonalni sud u Bihaću osudio je Lulića jer je krajem juna 2017. godine u Gornjoj Koprivni kod Cazina svirepo ubio Mirelu.

Majka troje dece ubijena je iz pištolja u kući svojih roditelja. Lulić je ustrelio suprugu sa čak sedam metaka privatnim pištoljem i to dok je nesrećna žena spavala.

Lulić je iskoristio priliku kada nikoga nije bilo u kući i iz neposredne blizine pucao Mireli u glavu, nakon čega se krv rasula po madracu na kojem je ležala i drvenim delovima kreveta. Meci su prošli kroz njenu glavu, poderali madrac i završili na podu.

Poveo sina

Sa suprugom Rifetom i decom Mirela je živela u selu Krivaja. Na dan ubistva Rifet je došao dobro raspoložen prepodne da vidi suprugu. Kada je oko 13.30 sati krenuo nazad, sa sobom je poveo četverogodišnjeg sina.

Preporučujemo još:

Očevici su tada otkrili da ga je Mirela ispratila do dvorišta i da je nasmejana mahala njemu i najmlađem detetu dok su kretali vozilom.

Priznao likvidaciju

Policajac se kobnog dana oko 19 sati vratio u kuću tasta i tašte i načinio nezapamćen zločin. Nakon što je ubio suprugu, seo je u vozilo i predao se policiji, bez ijedne izgovorene reči. Lulić je na kraju priznao šta je uradio.