Krstionica Tivat
Privatna arhiva
Krstionica Tivat

Privatna arhiva

Krstionica Tivat, Foto: Privatna arhiva

- Jutrošnja neuspela akcija policije koja je trebalo da obezbedi rušenje pravoslavne svetinje na obali pokraj manastira na Prevlaci, skandalozan je čin demonstracije sile pred verujućim narodom, ženama i decom.

Pročitajte još:

 

Ovaj svojevrsni desant na manastir Prevlaku koji je uznemirio gotovo ceo Bokokotorski zaliv, imao je gotovo sve odlike tipičnog policijskog zastrašivanja prilikom kog su desetine policajaca i sa kopna i sa mora satima vrebali priliku da upadnu u manastirski posed. U jednom trenutku su u pola noći, oko tri časa posle ponoći, prišli krstionici koja je bila puna ljudi i pokušali da se iskrcaju. Da nije bilo prisebnosti prisutnog naroda situacija je mogla i da eskalira - navodi se u saopštenju.

- S obzirom na jučerašnju ministrovu izjavu koja je više ličila na izjavu gradskog mangupa, a koja je dodatno, imajući u vidu manir u kom je izrečena, ponizila vernike Srpske pravoslavne crkve, te jutrošnji, na sreću neuspešni desant na Manastir, pozivamo ministra Održivog razvoja i turizma, gospodina Pavla Radulovića, da pod hitno podnese ostavku zbog ovakvog skandaloznog ponašanja, ali i same odluke da sruši malu krstionicu na obali mora.

Preporučujemo i ovo:

 

- U trenutku dok je naša obala potpuno devastirana divljom gradnjom u izvedbi ministrovih i njemu nadređenih lojalnih biznismena i kriminalaca, u trenutku dok se na protestima budi slobodna Crna Gora, oni su odlučili da raspiruju međuversku mržnju udarcima na svetinje, što u najboljem govori o strahu koji se utkao u njihove redove - dodaje se.

 

Prava Crna Gora poziva narod da ne odustaje i da zajedno, kao i sinoć i jutros, zajedno odbranimo naše svetinje, našu tradiciju, naše pretke, ali i najvažnije - naše dostojanstvo, zaključuje se u saopštenju Prave Crne Gore.