Sanja Damjanović
Youtube/printscreen
Sanja Damjanović

Youtube/printscreen

Sanja Damjanović, Foto: Youtube/printscreen

Potpredsednica DPS-a i nosilac liste “Evropski tim za Nikšić” za lokalne izbore u Nikšiću Sanja Damjanović, finansirala je novcem građana Crne Gore štampanje svoje knjige “Sanja Damjanović 2016-2020”, saznaje Borba.

Kako piše Borba, novac je uplaćen 6. novembra prošle godine za vreme tehničkog mandata Vlade Duška Markovića, svega mesec dana pre konstituisanja nove Vlade.

Milo Đukanović

EPA/TOMS KALNINS

Milo Đukanović, Foto: EPA/TOMS KALNINS

Bez obzira što je plaćeno, još nije poznato da li je knjiga odštampana, pošto se u arhivi Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta ista ne nalazi – što izaziva sumnju da li je ovaj aranžman bivše ministarke uopšte i realizovan.

To ne bi bio prvi slučaj nenamenskog trošenja novca poreskih obveznika od strane Sanje Damjanović za vreme njenog rukovođenja Ministarstvom nauke.

Aktuelna ministarka Vesna Bratić iznela je u javnost kako je njena prethodnica za dve noći tim bildinga platila hotelu Splendid 50.000 evra.

Takođe, konsultant za oblast nauke u Ministarstvu prosvete, nauke, kulture i sporta Vladimir Drekalović tvrdio je da pojedini članovi Upravnog odbora međunarodnog SEEIIST projekta (The South East European International Institute for Sustainable Technologies) optužuju bivšu administraciju, na čelu sa bivšom ministarkom nauke Sanjom Damjanović, za netransparentnost, zloupotrebu i klijentelizam tokom predstavljanja Crne Gore u projektu, u kojem učestvuje nekoliko zemalja jugoistočne Evrope.

Za tu svrhu je do sada iz budžeta Crne Gore potrošeno najmanje 240.000 evra.

Komentari (1)

coka

23.02.2021 23:24

Milooooo oooo Miloooo ,kukala ti majka Milooo