Milo Đukanović
Tanjug/Predsedništvo Srbije
Milo Đukanović

Tanjug/Predsedništvo Srbije

Milo Đukanović, Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

 

Kao što je „Alo!“ već pisao, ti incidenti bi mu poslužili da uvede vanredno stanje i zabrani proteste!

Budući da je zbog reke ljudi na ulicama u toku najsnažniji i čini se nezaustavljivi proces delegitimisanja vlasti u Podgorici nakon čitave tri decenije, Milo Đukanović, prvi čovek Crne Gore, kao jedino, makar kratkoročno rešenje vidi radikalizaciju prilika! Njemu, ocenjuju stručnjaci, u borbi sa više od 200.000 građana koji su revoltirani zbog sramnog zakona kojim je udario na SPC i svetinje ostaje samo da kako zna i ume izazove incidente na ulicama, nakon kojih bi u zemlji bila zabranjena sva masovna okupljanja. Da teži ka tome, pokazuju i pokliči njegovih sledbenika „branićemo Crnu Goru od dušmana“, slanje specijalaca na sever zemlje, mučko prebijanje mladića u Podgorici jer je podigao tri prsta i masovno hapšenje omladine koja crta trobojke...
I analitičar Boško Vukićević smatra da incidenti koji se poslednjih dana događaju u Crnoj Gori, a naročito u gradovima na severu, gde DPS nikada nije imao jako uporište, pokazuju da Đukanovićev režim nema odgovor na mirne litije i nezapamćen izlazak na ulice protivnika Zakona o slobodi veroispovesti.
Milun Zogović, poslanik opozicionog DF-a, za „Alo!“ navodi da je postalo očigledno da „dotrajali diktator pokazuje veliku nervozu i gubi strpljenje“.


- Njegove reakcije se više ne mogu meriti prihvatljivim aršinima, Milo je više od dve trećine crnogorskih građana nazvao „ludačkim pokretom“, što najbolje potvrđuje o kakvom ozbiljnom gubitku kompasa je reč. U Crnoj Gori ima jedna narodna izreka: „Sjela ruga pored puta, pa se svakome ruga“. To vam je kao kada je onaj „mrčo“ uleteo u jednosmernu ulicu i slušao na radiju kako javljaju da je neki ludak uleteo u jednosmernu ulicu, a on prokomentarisao: „Nije jedan, no stotine“. Ako misli da će izazivanjem incidenata i primenom represije uspeti da umiri nezadovoljstvo i uguši otpor, diktator je u debeloj zabludi. Jednostavno, narod je pobedio strah, borbu za svoje svetinje doživljava kao svoju dužnost i svetu obavezu - navodi Zogović zaključujući da „umesto političke i intelektualne nemoći koju demonstrira Đukanović treba da pomogne i sebi i drugima tako što će da podnese ostavku“.

Milo Đukanović

EPA

Milo Đukanović, Foto: EPA

 


Srbija je kriva za sve!
Milov DPS ovih dana pokušava da sanira štetu i opipa stanje na terenu tako što najviši stranački funkcioneri, uključujući njega lično, premijera Markovića i članove predsedništva stranke, obilaze gradove po Crnoj Gori i održavaju partijske sastanke. Na tim skupovima, kako saznajemo, pričaju jednu te istu priču, koja ukratko glasi - sve nam ovo radi i pakuje Srbija.


Koronavirus u Beranama
Građani Berana čekali su juče Mila Đukanovića sa maskama na licu, a neki od njih naveli su da se tako štite od „koronavirusa zvanog Đukanović“. Bilo je i drugih komentara tipa „ipak nije koronavirus, samo običan smrad“.


Disciplinski za učiteljicu zbog trobojke
Protiv Rade Višnjić, učiteljice Osnovne škole „Jugoslavija“ u Baru, ta obrazovna institucija pokrenula je disciplinski postupak jer je učenicima zadala da crtaju trobojku na času. Fotografiju učenika sa nacrtanim trobojkama ona je podelila na društvenoj mreži Fejsbuk.

Komentari (2)

Dzo

30.01.2020 08:28

Ovo više niko ne čita

flamantes

30.01.2020 10:06

Zapravo SPC i srpske tranke premaju incidente, to rade od kad su počeli da ljintaju po Crnoj Gori