Milo Đukanović
Printscreen
Milo Đukanović

Printscreen

Milo Đukanović, Foto: Printscreen

Velika kriza, haos i sukobi na ulicama, pa vanredni izbori, pre nego mu se stranka skroz ne raspadne. To je, prema rečima našeg izvora iz Crne Gore, plan koji je skovao Milo Đukanović, lider DPS-a i predsednik te države, a koji je počeo da realizuje kada je u Skupštinu na ponovno odlučivanje vratio sramni Zakon o slobodi veroispovesti kojim se direktno udara na svetinje SPC.

Odbijanjem da potpiše set zakona koje je usvojila Skupština Crne Gore, među kojima se našla i izmena diskriminatornog zakona koji je doveo do pada s vlasti njegovog DPS-a, Milo Đukanović je, po ko zna koji put, uveo zemlju u ozbiljnu krizu. A taj čin, kako piše portal „in4s“, dodatno je ohrabrio njegove pristalice sakrivene u kojekakvim opskurnim organizacijama komitsko-zelenaške ideološke provinijencije da ponovo otpočnu sa manifestacijom radikalizma. 

Preporučujemo:

- Neslavno okončana „patriotska“ cirkuska predstava ispred Skupštine na dan usvajanja predloga izmena Zakona o slobodi veroispovesti očigledno je dala novi uzlet ovakvim udruženjima. Tako je jedno od njih preko društvenih mreža uputilo javni poziv građanima Crne Gore na ustanak. I to ni manje ni više nego na Božić, pokušavajući na taj način da probude osećanja kod onog dela javnosti čiji je stav o 1918-oj zasnovan na dokazanim istoriografskim falsifi katima - piše „in4s“. 

Crnogorski portal navodi i da se prvi ozbiljni incidenti mogu očekivati na Badnji dan ispred Cetinjskog manastira. 

I Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, upozorio je da Crnu Goru očekuje ozbiljna institucionalna kriza. 

- Jasno je da se odlazeći režim, to jeste sadašnja opozicija, nikako ne može pomiriti sa porazom i pokušaće na svaki način da podriva ustavni poredak Crne Gore - rekao je Knežević.

Ovo ti je žuti karton, bićeš smenjen

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović upozorio je predsednika države Mila Ðukanovića da će, ako prekrši Ustav, biti smenjen.

- Vraćanjem zakona na ponovno glasanje Ðukanović je dao sebi žuti karton. Ako prekrši Ustav, smenićemo ga - napisao je Abazović na svom Tviter nalogu.

Pročitajte još: