POTPUNO BEZUMLJE! Milo ponovo udario na SPC u Crnoj Gori! Ovaj put ide korak dalje i brutalnije! Srbi mu ovo NIKADA NEĆE ZABORAVITI! (VIDEO)

DPS Mila Đukanovića i šiptarske stranke, koji su na vlasti u Ulcinju, zatražili su od državnih organa Crne Gore da mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju zabrane služenje liturgije na Svaču, blizu Ulcinja!

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: EPA/Boris Pejović

Šiptari i 'milogorci' tvrde da bi održavanje liturgije u nedelju predstavljalo 'nedopustivu i opasnu provokaciju SPC prema lokalnom stanovništvu'!?!

- Organizovanje liturgije predstavlja još jedan pokušaj provokacije lokalnog stanovništva od strane SPC i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Zbog toga smatramo da državni organi Crne Gore moraju da zabrane ovaj skup i održavanje liturgije - piše u zajedničkom saopštenju DPS i albanskih stranaka.

Milun Zogović, poslanik opozicionog Demokratskog fronta u Crnoj Gori, komentarišući ove navode, kaže da ga ne čude zahtevi Albanaca iz Ulcinja.

POLICIJSKI BLAGOSLOV JERETICIMA! Smejurija na Cetinju! Počela sa radom NVO CPC! Ovo je prava naučna fantastika, sa nadrealnim likovima Milom i Mirašem u glavnim ulogama! (FOTO)

- Vođeni onim što crnogorski režim na čelu sa Milom Đukanovićem svakodnevno priređuje Srbima u Crnoj Gori, a posebno podstaknuti najnovijim udarom na SPC, kojim Podgorica želi da otme crkvenu imovinu, Albanci iz Ulcinja preduzimaju konkretne korake kako bi proterali SPC i preostale Srbe iz ovog grada. Reč je o koordiniranoj akciji Prištine i Podgorice, jer albanski političari ništa ne rade bez saglasnosti Prištine i Tirane - upozorava Zogović.

Šiptari i prošle godine pravili cirkus na Svaču

Podsetimo, Albanci iz Ulcinja i prošle godine su pokušali da spreče mitropolita Amfilohija da na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja, koja se nalazi u srednjovekovnom utvrđenju Svač u neposrednoj blizini Ulcinja, održi liturgiju.

HAOS U MAKEDONSKOJ VOJSCI Prvo su promenili ime, a zbog ovog NAREĐENJA nastao je totalni HAOS

Pedesetak Albanaca pokušalo je tada da vernicima i sveštenstvu SPC onemogući prilaz crkvi, pa je bilo koškanja i guranja. Na kraju je policija morala da reaguje, a liturgija nije održana na samim temeljima crkve, već u neposrednoj blizini.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi