Crna Gora, Milo Đukanović, izbori
Tanjug/AP
Dritan Abazović

Youtube printscreen

Dritan Abazović, Foto: Youtube printscreen

Odgovarajuće na oštre kritike i optužbe da je Abazović izdajnik i "trojanski konj velikosrpskog nacionalizma", iz URA su DPS-u poručili i da "džaba kreče".

Da li će Dritan Abazović presuditi Milu Đukanoviću?

 

“Nakon što im je partijska propaganda koju su instalirali na rukovodećim mestima, a na taj način i u svim segmentima programa na tzv. javnom servisu sinoć razbijena u paramparčad, javili su se danas iz DPS-a ne bi li bezuspešno prekrečili svoje sramne uloge u crnogorskom društvu jer to za njih sinoć nisu uspeli oni koji su se stavili u ulogu njihovih branitelja”, saopšteno je iz Ure.

Poručuju da umesto toga da se iz DPS-a okrenu eventualnom saniranju svog stranačkog propadanja ova partija “na zgarištu svoje propale politike" svakodnevno tobože lamentira nad sudbinom Crne Gore.

Crne Gore koju su, ističu, prethodno degradirali, ponizili, otuđili, rasprodali, opljačkali, zavadili i hteli u konačnici da od nje naprave večnu despotiju.

Milo Đukanović

Printscreen

Milo Đukanović, Foto: Printscreen

"Na svu sreću, građani su prozreli takve namere i ovu partiju na izborima poslali gde je već odavno trebalo da bude - u opoziciju”, ukazuju iz Ure.

Pošto im, kako navode, ni fabrikovanje međunacionalnih tenzija i netrpeljivosti nije pošlo za rukom, jer građani Crne Gore su tradicionalno naviknuti na suživot i multikonfesionalnost, sada očajnički i anahrono žele da celu državu i građane zarobe u prošlosti.

"U vreme kada je ova partija i nastala, u mračnim devedesetim i kada je odmah na početku svog postojanja širom ovog regiona u ratu okrvavila ruke. U tim događajima DPS je uspeo da izvuče svoje ratno profiterstvo uvezano s kriminalom i jednom ideologijom koja je odavno poražena u celoj Evropi”, navod se u saopštenju Abazovićeve Ure.

Izbori u Crnoj Gori

AP/Tanjug

Izbori u Crnoj Gori, Foto: AP/Tanjug

Kažu i da “sada kada je vreme pokazalo da je majstorsko rešeto, a DPS-ovi partijski prvaci da su vođe kriminalnih grupa koje i dalje obavljaju najviše državne funkcije, ali ne zadugo, i kada im se partija deli u frakcije a članstvo osipa i podržava nove čiste političke snage ostali su zbunjeni i uplašeni za svoju zasigurno ne slavnu političku budućnost”.

“Ako išta preostane od njihove partije, moraju se učiti demokratiji i jednoj novoj političkoj stvarnosti u kojoj će Crna Gora biti kuća svih njenih građana okrenuta modernim, evropskim državama zapada, država vladavine prava u kojoj se više nikada neće desiti da jedan Milo Ðukanović, Migo Stijepović, Svetozar Marović, Brano Gvozdenović, Petar Ivanović i ostali budu na najvišim državnim funkcijama”, navodi se u saopštenju, prenele su podgoričke Vijesti.