CRNA GORA - DIVLJI ZAPAD! Milo izdao naredbu kakvu ni kauboji nisu smeli!

Crnogorskom biznismenu Dušku Kneževiću, za kojim je raspisana Interpolova poternica, a koji se nalazi u Londonu, oduzet su crnogorski, britanski i kiparski pasoš, ali mu nije određen ekstradicioni pritvor jer je sudu položio jemstvo od 70.000 funti, rekao je za Vijesti glavni specijalni tužilac Miliovoje Katnić.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: AP/Risto Božović

Nad Knežević je, kazao je, uveden elektronski nadzor sa ograničenim kretanjem.

Pozivajući se na drugi neimenovani izvor, list piše da je Kneževiću uveden i "policijski čas" i da ne sme da se kreće posle 23 sata.

Time je, dodao se, formalno počeo proces ekstradicije Kneževića.

"Obavešten sam da je Knežević saslušan po poternici koju smo raspisali za njim. Velika Britanija je jedna od najrazvijenijih demokratija sveta i ona deluje u skladu sa zakonom. Meni je pravo zadovoljstvo kada sarađujem sa Ujedinjenim Kraljevstvom", rekao je Katnić.

Milivoje Katnić, crnogorski specijalni tužilac
Milivoje Katnić, crnogorski specijalni tužilac, Foto: Jutjub printskrin

Katnić za Vijesti kaže da je zatraženo da Knežević i njegov pravni tim do narednog ročišta, 17. oktobra, iznesu argumente protiv ekstradicije u pisanoj formi, kao i da predloži sve dokaze na koje ima nameru da se poziva.

Eksplozija u centru Beogradu! Deo grada bio blokiran!

AUTOR: Pink.rs DATUM I VREME: 20.09.2019. 07:57 Laboratorija koja se nalazi u Karnegijevoj ulici je posle eksplozije bila u plamenu. Vatrogasci požar vatra, Foto: Alo!/Ana Paunković Na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Karnegijevoj ulici u Beogradu jutros oko 1 i 15 došlo je do eksplozije i požara. OBOJICA SU RATNI VETERANI, SKUĆILI SE U INĐIJI, A ONDA...

Pravni stručnjaci, međutim, tvrde da jučerašnje aktivnosti suda u Londonu prema Kneževiću ne znače da bi se on mogao uskoro naći pred specijalnim tužiocima u Podgorici, jer proces izručenja može trajati godinama.

Milo Đukanović i Duško Knežević
Milo Đukanović i Duško Knežević , Foto: privatna arhiva

Neimenovani pravni stručnjak je za Vijesti rekao da za završetak ekstradicionog postupka ne postoji rok i da ograničenje može postojati samo za dužinu trajanja pritvora, ukoliko je određen.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi