PATRIJARH IRINEJ ODGOVORIO NA PROVOKACIJU "Milo Đukanović želi da istrebi Srbe iz Crne Gore!"

Patrijarh srpski Irinej najoštrije je osudio izjavu crnogorskog ministra odbrane Predraga Boškovića, koji je poručio da je „Zakon o slobodi veroispovesti iskorišćen kako bi se protiv Crne Gore poveo krstaški rat“ i pozvao narod da nastavi borbu za svetinje u Crnoj Gori!

Patrijarh Irinej
Patrijarh Irinej, Foto: Printscreen

Poglavar Srpske pravoslavne crkve ističe da je krajnji cilj takvih poruka istrebljenje Srba sa prostora Crne Gore.

- Tu nema komentara, oni to stalno pričaju! Zaklanjaju ono što im je namera - da oslabe Crkvu, da oslabe narod i da se oslobode Srba, kao i Šiptari sa Kosova. Pozadina zakona je da se istrebe Srbi iz Crne Gore! Mi ćemo nastaviti da se borimo, da narod izlazi na litije. Nadamo se da će Ustavni sud imati razumevanja - naveo je patrijarh.

Na drugoj strani, Bošković je odnose sa Srbijom ocenio kao najlošije od obnove crnogorske nezavisnosti, te naveo da protestne litije „nemaju nikakve veze sa zakonom, već je namera da se Crna Gora predstavi kao srpska država kojoj bi se poništila nezavisnost izglasana na referendumu 2006. godine“.

- Protesti nemaju veze sa zakonom, jer da je tako, on bi se primenio, pa bismo videli da li ugrožava bilo čija prava. Vidimo da to nije slučaj. Vidimo ikonografiju na skupovima, kako se označava teritorija Crne Gore kao srpske države, vidimo crtanje srpskih motiva - rekao je ministar.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ističe da je velika žalost čitave Crne Gore jer ima takvog ministra odbrane“.

- Od nekadašnjeg srpskog ratnika i pripadnika Belih orlova došao je do pozicije da podseća na nekadašnje crnogorske ustaše. Žao mi je što je zapao u takvo psihodelično stanje jer mislim da bi čoveku trebalo pomoći da se vrati svome korenu, svojoj crkvi. On je nosilac Ordena Svetog Save drugog stepena, treba da ga uzme u ruke i suoči se s njim, svojim precima i pokuša da se dozove pameti.

Inače, mladići iz Podgorice - Ognjen Maraš, Miloš Ajković, kao i Aleksandar Babić iz Prijepolja i Miroslav Antić iz Zemuna, koji su 11. februara krenuli na litiju dugu 500 kilometara od Beograda do Podgorice, juče su ušli u Crnu Goru!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi