Milo Đukanović ima 24 sata da spase svoj obraz!

Od sutra svim vrstama okupljanja može da prisustvuje do 200 osoba uz obavezno poštovanje mera fizičke distance od najmanje dva metra

 

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: EPA

Nacionalno koordinaciono telo odlučilo je da u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje od sutra 1. juna dozvoli ulazak u Crnu Goru građanima iz 26 zemalja, i to bez karantina i samoizolacije, ako je stopa aktivnih slučajeva KOVID 19 manja od 25 na 100 000 stanovnika u državi iz koje stranac dolazi.

Od ove odluke izuzeta je Srbija, ali nisu Slovenija, Island, Hrvatska, Slovačka, Švajcarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, tzv. Kosovo, Nemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Izrael, Severna Makedonija, Irska, Češka, Finska i Estonija, pišu Novosti.

Na predlog Instituta za javno zdravlje NKT je odlučilo da od sutra svim vrstama okupljanja, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, na javnim mestima, uključujući i svadbena veselja, sahrane, kao i na sportskim takmičenjima može da prisustvuje do 200 osoba uz obavezno poštovanje mera fizičke distance od najmanje dva metra.

Na sportskim takmičenjima obavezna je dezinfekcija rekvizita za treninge, takmičenja i turnire i predmeta koje sportisti zajedničko koriste. Dozvoljen je rad diskoteka, barova i noćnih klubova, barova kao i dečjih igraonica u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje kao i rad bioskopa, pozorišta i dečjih vrtića.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi