KAKVA DRŽAVA TAKVA I PROSLAVA NEZAVISNOSTI Milovi slavili, pa se zamalo poubijali, nečuven skandal!

Haos posle proslave Dana nezavinosti u Crnoj Gori.

Tuča u Nikšiću
Tuča u Nikšiću, Foto: Facebook/Printscreen

Kakva država, takva i proslava državnog praznika! Nečuven skandal dogodio se u četvrtak u Nikšiću posle bučne proslave Dana nezavisnosti Crne Gore.

Po čitavom gradu su aktivisti i odbornici vladajućih stranaka DPS i SDP slavili praznik kružeći automobilima okićenim zastavama Crne Gore, uz korišćenje sirena. Posle vožnje je usledilo neslavno finale slavlja u jednom nikšićkom lokalu, gde su se samozvane „komite“ (nazvani po grupaciji koja se protivila ujedinjenju sa Srbijom 1918) međusobno prvo posvađale, a onda i potukle.

Bilo je nokauta, letele su stolice, flaše, pepeljare, a sve pod crvenim barjakom.

Inače, povodom aktuelnih dešavanja u Crnoj Gori oglasila se i zvanična Moskva, odakle je poručeno da je eskalacija napetosti u toj zemlji isprovocirana grubim merama crnogorskih vlasti prema SPC i njenim vernicima i da to izaziva ozbiljnu zabrinutost.

Marija Zaharova, portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova, komentarišući hapšenje episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sedmorice sveštenika Saborne crkve u Nikšiću istakla je da se radi o nameri da se izazove raskol u pravoslavni svet i uništi jedinstvo duhovnog prostranstva na Balkanu.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi