Preokret u Crnoj Gori i potpuno rasulo u opoziciji, Milo se smeje, ipak neće pasti!

Alo.rs | vesti 2020-09-10 12:22:05 2020-09-10 12:22:05

Građani su se pitali i zašto se zaobilazi Demokratski front, iako ih je, kako navode, glasala većina opozicionih birača.

Printscreen

Hoće li se opozicija u Crnoj Gori raspasti?

 

U prepisci na Fejsbuku, gde su mu pojedini građani poručili su da su prevareni, Medojević je odgovorio da je i sam zatečen potpisanim.

- I ja sam zatečen. Niko me nije konsultovao niti pitao. Ne znam kako će reagovati birači koji su glasali broj devet - napisao je Medojević.

Medojević tvrdi i da ga, kao drugog na listi, lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić ništa nije pitao u vezi sporazuma.

Građani su se pitali i zašto se zaobilazi Demokratski front, uz konstataciju da sada ispada da su najslabiji, iako ih je, kako navode, glasala većina opozicionih birača.

Knežević nije u zemlji

Medojević nije usamljen u svojim nedoumicama, a tom u prilog govori i zvaničan stav Demokratske narodne partije Milana Kneževića.

- Predsednik naše partije, Milan Knežević, trenutno ne boravi u zemlji. Očekujemo da će profesor Zdravko Krivokapić narednih dana upoznati DF sa detaljima sporazuma kojeg su zaključili i javnosti predstavili Aleksa Bečić, Dritan Abazović i on - saopštila je Jelena Kljajević, portparol DNP-a, na pitanje portala Borba.me da prokomentariše potpisivanje Sporazuma.

SNP: Očekujemo pojašnjenje od Krivokapića

Ni u Socijalističkoj narodnoj partiji nisu znali za sporazum i očekuju pojašnjenje od Krivokapića.

- Svesni smo da je glavni cilj - rušenje DPS-a i očuvanja svetinja postignut i da sad predstoji žestoka borba protiv kriminala i korupcije i borba za ekonomski oporavak uništene ekonomije - rekao je "Vijestima" lider SNP-a Vladimir Joković.

U Sporazumu se navodi da će nova demokratska vlada u Crnoj Gori odgovorno sprovoditi sve međunarodne obaveze koje je država preuzela, ojačati i unaprediti saradnju s NATO-om i brzo, u potpunosti i predano sprovesti sve reforme potrebne za punopravno članstvo Crne Gore u EU.

Takođe, kako se dodaje, nova vlada neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

Pročitajte i:

Expand player
Pogledajte više