Milo Đukanović
EPA/Shutterstock/Alo.rs
Milo Đukanović

EPA/Shutterstock/Alo.rs

Milo Đukanović, Foto: EPA/Shutterstock/Alo.rs

Slede lider DPS i presdednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Duško Marković, lider Demokrata Aleksa Bečić, lider URA Dritan Abazović, ministar prosvete Damir Šehović, predsednik Demosa Miodrag Lekić…

Marko Pejović iz CEDEM-a je napomenuo da najveći broj ispitanika nije imao stav o Krivokapiću s obzirom da je novo lice na političkoj sceni.

DPS na oko 35 odsto

Demokratska partija socijalista ima rejting od 35,3, koalicija Za budućnost Crne Gore 24,7, a Mir je naša nacija 16,5, pokazalo je istraživanje CEDEM.

Crno na bijelo ima 6,6, Mi odlučujemo dosljedno 5,3, Ispravno – Rafet Husović 4,8, a Jaka Crna Gora 4,2.

Koalicija koju čine Demokrate, Demos, Partija penzionera invalida i restitucije, Građanski pokret Nova ljevica i Društvo za istraživanje politike i političke teorije nastupit će na izborima pod sloganom „Mir je naša nacija“.

Koaliciju, okupljenu oko platforme Crno na bijelo, čine Građanski pokret URA, Savez građana CIVIS, Bokeški forum, Stranka pravde i pomirenja i nezavisni intelektualci.

Na izborima će učestvovati i albanska koalicija Sad je vrijeme, koju čine Demokratski forum, Forca, Građanski pokret Perspektiva i Unija Tuzi, kao i koalicija.

Verujete li u Milovu pobedu na predstojećim izborima u Crnoj Gori? 

 

Jednoglasno koju čine Demokratska unija Albanaca, Demokratska partija i Demokratski savez u Crnoj Gori.

Milena Bešić iz CEDEM-a je kazala da se radi o rejtingu izbornih lista na osnovu stava građana i da rezultati nisu prognoza izbornog rezultata.

Istraživanje je rađeno na uzorku od 1037 ispitanika.

Državna izborna komisija (DIK) odbila je inicijativu Centra za demokratsku tranziciju da ukine svoj dokument “Pravila glasanja putem pisma”, na osnovu koga deo birača može biti diskriminisan jer ostaje bez prava glasa na izborima.

U pitanju su građani koji su zbog epidemije u samoizolaciji ili u karantinu, a kojih trenutno u državi ima oko 2.400 i 160 u bolnicama. To ne znači da svi oni imaju prava glasa, kao ni da će ta brojka ostati manja ili biti veća, na šta je nedavno ukazao i direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša, navodeći da ne može prognozirati situaciju na dan ili posle parlamentarnih i lokalnih izbora u pet opština.

Pročitajte još:

Komentari (3)

branko

13.08.2020 18:14

Jedini koji moze da srusi Mila je Predsednik Vucic, ako bi mogo da se kandidira u CG, svi ostali su samo statisti cak i ovi iz DPS-a, Milo ostaje...

Delija iz Valjeva

13.08.2020 21:59

Braćo Srbi ujedinite se i pošaljite ga u političku prošlost,a zatim na višegodišnju robiju.Uz Božiju pomoć i Svetog Vasilija Ostroškog!!!!!??????????????????????????????????????????????????

KIKI

14.08.2020 01:21

REZULTATE ISTRAŽIVANJA UBACIŠ U WC ŠOLJU I POVUČEŠ VODU