Milo Đukanović
Youtube/ Al Jazeera Balkans
Milo Đukanović

Youtube/ Al Jazeera Balkans

Milo Đukanović, Foto: Youtube/ Al Jazeera Balkans

On je istakao da je tačno da svi građani koji žive u inostranstvu ne koriste to pravo, tj. najveći broj njih, iako ima preko 50 000 upisanih na taj način.

- U Crnoj Gori nikad, osim na referendumu, nije glasalo preko 20 hiljada, uglavnom je to između 10 i 15 hiljada glasača. Ovog puta - i zbog naše akcije sa tim u vezi i zbog korone koja je veliki problem jer od momenta povratka moraju provesti 15 dana u samoizolaciji i karantinu - mislim da će ovaj broj biti sveden na minimum - rekao je Radunović.

Komunikacija sa nadležnima u Luksemburgu, Nemačkoj, Austriji, Francuskoj.

On je naglasio da su u komunikaciji sa Ministarstvima spoljnih poslova pomenutih država, ali i sa sva tri distrikta Luksemburga.

- Svi su kontaktirani i obavešteni, svima su dostavljeni spiskovi ljudi koji bi mogli da glasaju na osnovu prava koje proizilazi iz prebivališta. Stoga, ukoliko odluče da ipak glasaju - neka im onda u Crnoj Gori isplaćuju socijalna davanja a ne u Nemačkoj, ili nekoj drugoj državi u kojoj žive - poručio je Radunović.

Kad su u pitanju državljani Srbije, Radunović je kazao da će posebna pažnja biti posvećena ljudima koji imaju prebivališe u opštinama Tutin, Novi Pazar i u Hercegovini.