Milo Đukanović
EPA
Milo Đukanović

EPA

Milo Đukanović, Foto: EPA

Nema dogovora, ide se do kraja! Predsednik Crne Gore Milo Đukanović održao je hitan sastanak s ambasadorima EU, gde im je saopštio da neće „biti kompromisa sa nacionalistima i onima koji žele da unište tekovine ove generacije kada je reč o odnosu države i crkve“.

- Đukanović je zahvalio na interesovanju i korisnim sugestijama, ističući da će vladavina prava kao preduslov ekonomskog razvoja i dalje biti ključni prioritet državne politike, kao preduslov za saradnju s kredibilnim partnerima - naveli su iz njegovog kabineta, nakon, kako je saopšteno, radnog ručka s ambasadorima zemalja EU u Crnoj Gori, u organizaciji Veselka Grubišića, ambasadora Republike Hrvatske, predsedavajuće Saveta EU.

Pomenuti ručak usledio je neposredno pred današnje litije, a ne treba zaboraviti da je crnogorska policija prethodne nedelje hapsila sveštenike koje je „optužila“ da stoje iza organizovanja litija. Istovremeno, počelo je i proterivanje „nerezidentnih sveštenika i monaha, koji službuju u nekoj od četiri eparhije SPC u Crnoj Gori“. U međuvremenu je odjeknuo i skandal i režiji crnogorskog ministra odbrane Predraga Boškovića, koji je putem društvenih mreža reagovao na lažnu vest na sajtu „Slobodna-srbija.blogspot“, gde je objavljeno da Srbija gomila trupe na granici sa Crnom Gorom uz komentar: „Naježih se!“ On je nešto kasnije obrisao tu objavu, i podelio tekst u kome se navodi da je u pitanju lažna vest.

Pročitajte još:

A povodom toga se oglasilo i Ministarstvo odbrane Srbije, koje je okarakterisalo kao lažan tekst objavljen na sajtu „Slobodna-srbija.blogspot“ pod naslovom „Vojska Srbije se gomila na granici sa Crnom Gorom“

- Ministarstvo odbrane obaveštava javnost da je reč o apsolutno lažnoj vesti koja je politički motivisana s lošom namerom da u vreme izborne tišine izazove uznemirenost javnosti i pokuša da naruši ugled Vojske Srbije - navodi se u saopštenju.

Crnogorski studenti iz Prištine mogu kući, a iz Beograda ne mogu

Demokratski front (DF) saopštio je da je Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) jednim potezom onemogućio sve mlade ljude iz Crne Gore koji studiraju u Beogradu, Novom Sadu, Nišu ili Kragujevcu da dođu u svoju zemlju, a to je omogućilo onima koji studiraju u Prištini i Tirani. DF ocenjuje da je onima koji studiraju u Srbiji onemogućeno da dođu u Crnu Goru zato što su se drznuli da po znanje odu u Srbiju, a da za to vreme svi oni iz Crne Gore koji su priliku potražili kod, kako je navedeno, „Milovih prijatelja iz Prištine i Tirane“, uz negativan test na koronu, mogu slobodno i kada hoće da dođu u Crnu Goru.

- To ograničenje se ne odnosi samo na onaj deo Srbije koji trenutno kontrolišu albanske separatističke vlasti iz Prištine, sa kojima je Milo Đukanović u savršenim poslovnim, partnerskim i rodbinskim odnosima - navodi se u saopštenju DF.

Komentari (3)

SRBIJA

21.06.2020 07:29

Dolaziti kraj pseto!

Eni

21.06.2020 07:29

Ovaj milo kao grof drakula lici

koler

21.06.2020 08:08

AKO ON ISTERUJE SRBE IZ CRNE GORE I ZATVARTA GRANICU ZA NAS, PREKINIMO SVAKI KONTAKT , PA I GRADNJU PUTEVA DO NJIH , A SVE CRNOGORCE IZ SRBIJE PROTERATI PEKINUTI DIPLOMATCKE ODNOSE, DO POMIRENBJA.