"Mila ne zanima turizam, već tranzit kokaina!"

M.J. | vesti 2020-05-27 21:26:02 2020-05-27 21:26:02

Jedan od idera DF-a o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori i sumanutim potezima vlasti Crne Gore prema Srbiji.

EPA

On kaže da bi voleo da građani Srbije j Republike Srpske letuju u Crnoj Gori, ali posle najavljenog institucionalnog progona srpskog naroda i SPC od strane Mila Đukanovića, uopšte neće biti začuđen ukoliko srpski turisti odaberu neku drugu destinaciju.

- Nemam pravo na strah. Svojoj braći sam rekao na koga sumnjam i njihova obaveza je, ukoliko se meni nešto desi, da me osvete po principu „glava za glavu“ - kazao je Knežević.

Zašto Milo Đukanović baš sada zaoštrava odnose sa Srbima u Crnoj Gori, ali i sa Srbijom?

- Milu Đukanoviću je potrebno da pred svaki izborni ciklus nametne temu „ugrožene“ crnogorske nezavisnosti, koju jedino on može odbraniti. U vreme prošlih izbora nezavisnost je, navodno, bila ugrožena od Rusije, u vreme ovih izbora biće ugrožena od Srbije, iako ceo svet vidi da je upravo Đukanović najveća pretnja za crnogorsku nezavisnost.

Uskoro počinje turistička sezona, znači li to da su Srbi nepotrebni?

- Đukanovića uopšte ne zanima kakva će biti turistička sezona jer je tranzit kokaina njegov zaštitni brend. Sve dok budemo mogli da švercujemo kokain, do tada će nam i trajati ovakva privatna država. Turisti iz Srbije, Rusije i Republike Srpske su najzastupljeniji u Crnoj Gori, čine 60 odsto od ukupnog broja onih koji letuju ovde.

Na koji način vlast u Crnoj Gori opstaje toliko godina?

- Pojedini srpski politički predstavnici u Crnoj Gori misle da će svi njihovi problemi biti rešeni ako postanu ministri i visoki državni funkcioneri u Đukanovićevoj vladi, a da sve ostane isto ili još gore. Vlast ih posle pokazuje predstavnicima međunarodne zajednice kao mečke po vašarima. Upravo su takvi, režimski politički predstavnici Srba dvehiljaditih godina zauzimali najvažnije funkcije u tadašnjoj vladi Filipa Vujanovića i oni su omogućili formiranje sekte poznate kao CPC.

Dobro, šta je bio njihov interes?

- Oni su omogućili i stvaranje Dukljanske akademije nauka i umetnosti, pozivali na obračun s Vojskom Jugoslavije i pripremili logistiku za obračun sa srpskim jezikom, a evo danas i sa SPC. Zauzvrat su dobili stanove, sitne privilegije i prolazna zadovoljstva, zbog kojih i danas živi ta izdajnička ideja da je bolje pomoći Đukanoviću nego ga pobediti.

Može li crnogorska opozicija, takva kakva jeste, pobediti aktuelni režim?

- Nemam dilemu da opozicija u jednoj ili dve kolone sigurno pobeđuje DPS, a to je podjednako obaveza i političara i građana.
Jednom ste pomenuli model „žirafa“, šta je to?

- Mislim da bi Srbija trebalo da zamrzne imovinu crnogorskih tajkuna koji finansiraju i promovišu antisrpstvo u Crnoj Gori. Njihov model funkcionisanja je poznat kao „žirafa“, glava im je u Srbiji, a noge u Crnoj Gori.

 

Expand player
Pogledajte više