Milanović: Srba ima šaka jada!

B92 - Tanjug | vesti 2016-08-24 22:57:10 2016-08-24 22:57:10

Bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović sastao se sa predstavnicima braniteljima. Njihov sastanak, na kom je Milanović vređao Srbe tajno je snimljen, a potom objavljen u hrvatskim medijima.

Associated Press

Na jednom od snimaka, koji je objavio Jutarnji list, čuje se da lider SDP Zoran Milanović braniteljima kaže da bi bili deset puta optuženi da su “preko“ radili ono što je Vučić radio “ovde“.

"“I ako bude potrebno, ne samo da ćemo im blokirati pregovore nego ćemo doneti zakon po kojem ćemo proganjati njihove počinitelje po Kosovu..."”, rekao je Milanović.

“Mi tim ljudima gledamo kroz prste i to je granica tolerancije na koju sam spreman, da se pravim blesav, da su to normalni tipovi koje je izabrao srpski narod i da su to naše kolege“, rekao je Milanović.

Jedan od branitelja je potom dobacio: “To su četnici...“

Usledio je nastavak Milanovićevog monologa.

“Nemoj me, obrijani, nemoj me terati više od toga. Dakle, ono se tu prezentuje, kao što vi kažete, kao nekakva diplomatska sila... To je šaka jada koja već 150 godina ne zna da li bi išla u Makedoniju, Vojvodinu, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku, nema ih deset miliona, je*ote, žele biti gospodari pola Balkana... Pa nema vas dovoljno, to je mali narod...“, naveo je Milanović.

Sa Srbije je na kratko prešao na BiH, rekavši da su optužnice iz BiH još veći problem od onih iz Beograda.

Pomenuo je zatvarnje graice prema Srbiji, koju je naredio u jeku prošloodišnje izbegličke krize i ustvrdio da bi opet učinio isto.
Pomenuo je i blokadu pregovora Srbije sa EU.

Ako ne ide, blokiraćemo. Ne sa užitkom, ali ću to napraviti”, rekao je, izmedju ostalog, Milanović.

Potom se osvrnuo na zahtev branitelja da hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović organizuje sastanak sa srpskim premijerom, na šta je rekao da bi bilo poniženje.

Predstavnik Zbora udruženja veterana hrvatskih gardijskih brigada i Udruženja specijalne policije Josip Klem je novinarima nakon sastanka sa Milanovićem nagovestio neslaganje u nekim stavovima i rekao da im je namera bila da poduče bivšeg premijera demokratiji i da ne žele više blokadu granica.

Gostujući u dnevniku Nove TV Milanović je rekao da je znao da se razgovor snima, da to nije normalno, ali da je shvatio, ćutao i smejao se.

Expand player
Pogledajte više