PREPUCAVANJE PREMIJERA SE NASTAVLJA Milanović: Migranti ne dolaze sa Madagaskara, već iz Srbije!

Hrvatski premijer Zoran Milanović rekao je večeras da se Hrvatska "bez problema" nosi sa migrantskom krizom, dok za Srbiju tvrdi da "uopšte ne kontroliše svoju granicu".

Zoran Milanović
Zoran Milanović, Foto: Profimedia

On je, u intervjuu za RTL Danas, dodao da šengenski prostor, ovakav kakav je sada, Hrvatskoj nije potreban.

Milanović kaže da od prvog dana izbegličke krize uopšte nije spominjao Srbiju, "zemlju kroz koju već mesecima prolaze desetine hiljada ljudi", a koja, prema njegovim rečima, "uopšte ne kontroliše svoju granicu".

"Ja ih ni danas za to ne optužujem. Ali da mi neko drugi dan od početka krize iz Beograda deli savete, a već godinu dana ne funkcioniše kao država, pa ne dolaze svi ti ljudi s Madagaskara, svi dolaze iz Srbije. Jesam li ja upro prstom u Srbiju? Nisam", rekao je Milanović u intervjuu za RTL Danas.

Na pitanje šta očekuje da će se događati na graničnom prelazu Baranjsko Petrovo Selo, prema Mađarskoj, Milanović je rekao da misli da neće biti viđene iste scene kao na prelazu Horgoš.

"Mađarska je mesecima gradila grozan zid koji je izgrađen prema Vojvodini. Ovde nema ničega. Situaciju kontrolišemo potpuno, bez obzira na sejače panike i sitne, sitne... ajde da se suzdržim", rekao je on.

Na pitanje da li se boji da bi ova situacija mogla ostaviti posledica na način da Hrvatska nikad ne uđe u Šengen, Milanović je rekao da se ne boji, da je oprezan i da vodi računa o interesima svoje zemlje.

"A ovakav Šengen nam ne treba. Šengen u kojem država koja je ulaz, a to je Grčka, uopšte ne funkcioniše. Pa neće Hrvatska batina umesto drugih dobijati. Ali to će sve doći na red. O tome je trebalo ranije misliti", rekao je Milanović.

 • Korisnik: Qr
  21/09/2015 - 21:12
  I buljca na kraju rece Grcka je kriva...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi