HITNO UPOZORENJE Migranti postaju prevelik problem na granicama! Više od 15.000 ljudi pokušalo ilegalno da uđe!

Galić je rekao da službenici Granične policije raspolažu osnovnom policijskom opremom i rade prema raspoloživim mogućnostima.

Migranti, na njihovom prebacivanju uzme se do 15.000 evra
Migranti, , Foto: EPA

 

* Veliki problem na granici BiH sa migrantima

* Preveliki broj ilegalnih ulazaka

* Tokom prošle godine sprečeno 15.329 osoba da ilegalno uđu u BiH

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić upozorio je da pripadnici ove policijske agencije neće moći da reše problem sa migrantima na granici bez podrške institucija BiH.

-Nismo dobili ni pfenig za zaštitu BiH. Ove godine nije bilo nikakvog dodatnog ulaganja, čak budžet Graniče policije egzistira na bazi odluke o privremenom finansiranju, prema kojoj nema kapitalnih ulaganja u Graničnu policiju - istakao je on.

HANDANOVIĆ RAZOTKRIO IVANOVIĆA "Prodao je kumstvo za šaku para, tako će prvom prilikom prevariti i velikog kuma Dragana Đilasa" (FOTO)

Galić je rekao da službenici Granične policije raspolažu osnovnom policijskom opremom i rade prema raspoloživim mogućnostima.

 

On je naveo da je od početka godine Granična policija BiH od 17.666 stranih državljana iz zemalja visokog migracionog rizika evidentirala 6.571 lice prilikom ilegalnog prelaska granice, a zabranila ulazak za 11.095.

- Tokom prošle godine smo 15.329 osoba sprečili da ilegalno uđu u BiH - rekao je Galić.

 

Vikend stvoren za uživanje, ali vreme će se promeniti brže nego što smo očekivali! Spremite se!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 18.10.2019. 08:54 U Srbiji će jutro biti sveže, ponegde sa kratkotrajnom maglom, a tokom dana pretežno sunčano i toplo. Foto: Alo!/ Ana Paunković * Jutro sveže, tokom dana pretežno sunčano i toplo * Jutarnja temperatura od 4 do 12 stepeni, a najviša dnevna od 23 do 27 stepeni * Miholjsko leto potrajaće do 25.

 

Najveći broj migranata trenutno se nalazi u Bihaću, gde ih je oko 6.000 i uglavnom su smešteni u kampove "Sedra", "Borići", "Bira" i "Miral".

BONUS VIDEO: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Zoki
  18/10/2019 - 12:44
  Zašto naše učitelje teraju da rade u migrantskim kampovima?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi